REUTERS/Alberto Lingria
VELIKI POSAO

'NAJTRAŽENIJI NOGOMETAŠ NA PLANETU' PREKO NOĆI POSTAJE BARCELONIN? Ugledni ESPN javlja o velikom transferu: Dva dragulja stižu za 155 milijuna eura!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2019. 17:37

Najava velikog transfera dolazi iz Španjolske. Ugledni ESPN javlja da je Barcelona vrlo blizu dogovora s još jednom mlado zvijezdom Ajaxa. Riječ je o 19-godišnjem kapetanu Matthijsu de Ligtu koji je predvodio momčad iz Amsterdama do polufinala Lige prvaka, a prethodno je uprava Barce već dogovorila transfer s njegovim suigračem Frenkiejem de Jongom.

Prema prvim informacijama, Juventus i Bayern Munchen napravili su sve što su mogli kako bi pridobili Ajaxovu zvijezdu, no izvor blizak klubu tvrdi da je mladi nogometaš izjavio - "zanima me jedino ponuda Barcelone". Isti izvor otkrio je da će Ajaxovi ljudi od povjerenja dojaviti čelnicima Barcelone bude li ikakvih dodatnih pokušaja u kontaktiranju talentiranoga nogometaša.

Barcelona je za de Jonga Ajaxu već platila 75 milijuna eura, a ta bi cifra u konačnici mogla narasti i do granice od 90 milijuna eura, nakon što budu isplaćeni svi bonusi. Sada se čeka drugi veliki dogovor između dvaju klubova.

Naime, očekuje se da bi transfer de Ligta mogao biti 'težak' čak 80 milijuna eura pa će Barca biti prisiljena prodavati na ljeto kako bi ostala u okvirima financijskoga fair-playa. Nedavno je i predsjednik katalonskog diva Josep Maria Bartomeu dao naslutiti da je zainteresiran za Matthijsa de Ligta, ali je i dodao da trenutno ne može ništa više reći o tome transferu.

Mladi stoper skrenuo je pozornost na svoje kvalitete sjajnim izvedbama kako u nizozemskoj reprezentaciji tako i u Ligi prvaka gdje je predvodio momčad do polufinala. Mlada momčad iz Amsterdama na tom je putu izbacila gigante poput Real Madrida i Juventusa, a jedan od najboljih pojedinaca u tim susretima, i trenutno najtraženijih na tržištu, bio je upravo 19-godišnji de Ligt.

Linker
20. travanj 2024 02:04