Facebook screenshot
NEMA TO BAŠ SVATKO

NAJVEĆA SNAGA POBJEDNIČKE HRVATSKE ROĐENA IZ VELIKOG, DUGOGODIŠNJEG RIVALSTVA! Kako su dva najveća rivala u hrvatskoj reprezentaciji postali braća...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. srpanj 2018. 19:51

Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić prvaci su Europe. I Mateo Kovačić ali njegova je rola i u klubu i u nacionalnoj vrsti iz drugog plana.

Njihove su karijere velike i blistave, osigurali su status ikona hrvatskog nogometa čak i da više ne dobiju niti jednu utakmicu s reprezentacijom, no današnji ogled može ih lansirati na vrh najvažnije liste - u srcima hrvatskih navijača.

Sazreli kao osobe

Svaki će objektivni Hrvat cijeniti njihova monumentalna postignuća u Realu, Barceloni, Bayernu… ali će već godinama reći - ipak su nam Boban, Šuker i ta generacija donijeli broncu, a to je nama najveće i najvažnije. Premda je Luka Modrić već sada sa četiri titule najboljeg na kontinentu najveći hrvatski nogometaš svih vremena, pobjeda nad Rusijom, a pogotovo ulazak u finale, odagnali bi i zadnju emotivnu dvojbu, tko je još ima.

Modrić je u A reprezentaciji od 2006. godine, Rakitić je ostavio Švicarsku i priključio se 2007., kad god da ste ih pitali reći će da su prijatelji, ali između njih je trajalo konstantno rivalstvo. Ne samo zato što su Real protiv Barcelone. U međuvremenu obojica su realizirali briljantne karijere, napravili sve što su htjeli u klupskom nogometu i sazreli kao osobe, Postali su složniji nego ikad, nogometna “braća! Kako će sami reći. Najiskrenije su u privatnom i nacionalnom interesu udružili snage da ovdje u Rusiji naprave veliki rezultat. Znali su prije Mundijala da im je ovo posljednja zajednička prilika na Svjetskom prvenstvu, da Hrvatska to od njih očekuje i zbog sebe, i navijača, i države, jednodstavno nisu si smjeli dopustiti da ostanu nedorečeni, gubitnicii na velikim natjecanjima. Taj njihov entuzijazam i kompaktnost udarna je snaga Vatrenih.

Kao nikad

Modrić, koji je tri godine stariji kao kapetan, i Rakitić kao dokapetan, u tandemu igraju turnir kakav nikad nisu, potvrdili su rejting koji imaju u svjetskom nogometu. A sad, samo ih još pokoj korak dijeli da naprave sve što nogometaš može zamisliti. Više nego bilo koji Hrvat prije njih. S Mandžukićem ruku pod ruku jer on, iako nikad nije bio “stroj za golove“, ostat će zapisan kao veliki napadač europskog nogometa.

Linker
19. svibanj 2024 09:19