Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
NEZADOVOLJAN ZAMJENOM

NAJVEĆA ZVIJEZDA TURSKE REPREZENTACIJE BIJESNA NA ŠEFA Prolio vodu i odbio otići na klupu usred Maksimira!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. rujan 2016. 10:17

Kako su turski nediji komentirali remi na praznom Maksimiru? U jednom zaključku svi su jedinstveni - Fatih Terim najveći je pobjednik susreta Hrvata i Turaka! Izbornik Turske bio je na velikom iskušenju nakon pomlađivanja momčadi, čak je i od predsjednika Erdogana dobio poruku “riješimo nesuglasice glede nepozivanja Arde Turana”. Ali, nakon zagrebačkog remija nitko Ardu više ne spominje.

- Terim je još jednom pokazao da može složiti ozbiljnu reprezentaciju i bez najvećih imena. Turska je odigrala sa srcem, uzela veliki bod koji zvuči kao pobjeda - piše sportski list Fanatik iz pera svoga dopisnika s maksimirskih tribina Metina Karabasa.

- Mora se priznati da je Turska imala sreće, jer Hrvati su bili bolji, pogodili četiri grede, ali sreća prati hrabre, a Turska je bila i hrabra. Zato je i zaslužila da je sreća isprati - rečeno je u Fanatiku.

Zagreb, 050916.
Stadion Maksimir.
Kvalifikacijska nogometna utakmica Hrvatska - Turska za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Utakmica se igra pred praznim stadionom.
Na fotografiji: Fatih Terim.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Ali, taj isti Fanatik i dalje drži Hrvatsku kao glavnog favorita za prvo mjesto u skupini, premda ima i jednu zamjerku.

- Hrvatskoj je najveći problem izbornik koji ima sjajne igrače, ali nema kompaktnost igre i momčadi.

U listu Hurriyet naglašena je Terimova izjava “moja je momčad uzela bod reprezentaciji punoj velikih zvijezda”.

- Unatoč činjenici da je Turska došla bez svojih glavnih igrača, mlada momčad je odigrala s puno srca, izdržala napade Hrvatske i osvojila veliki bod na startu kvalifikacija - rečeno je u Hurriyetu.

Turci drže da je njihova defenzivna igra problem, premda su se u Zagrebu sačuvali od poraza. Jer, Hrvatske je dominirala, imala puno šansi i pravo je čudo kako nisu poentirali iz toliko prigoda. Zato u sljedećem kvalifikacijskom dvoboju neće Turska smjeti dopustiti toliko prostora suparniku u defenzivnoj igri.

Iz sjene velike pobjede ipak je izašao i sukob Mora s izbornikom Terimom. Hurriyet donosi i cijelu galeriju fotografija prepirke Mora i Terima u trenutku kada je izvadio mladu zvijezdu iz igre u 84. minuti. Mor je ljutito prvo prolio bočicu vode, potom je sjeo na tartan stazu umjesto na klupu i nekoliko se minuta prepirao s Terimom što je vidljivo u foto-galeriji turskoga dnevnika. Nakon utakmice direktno iz svlačionice je Mor s još nekoliko suigrača krenuo prema Njemačkoj. Terim je turskim novinarima nakon utakmice progovorio nekolko riječi o ponašanju Mora.

- Mor je naš nestašni dečko. Pričali smo o tome kako je jednu loptu pogrešno dodao, a u svlačionici smo o svemu dalje razgovarali. Neće biti problema s Morom - ustvrdio je Terim za Hurriyet.

Linker
02. svibanj 2024 16:02