REUTERS
TRI GOLA U DEVET MINUTA

NAJVEĆI KONKURENT VATRENIH U RATU ZA EURO DOŽIVIO NOVI PORAZ! Pogledajte spektakl na novootvorenom stadionu, jednom od najljepših na svijetu!

Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2019. 22:48

Prijateljskom utakmicom između nogometnih reprezentacija Mađarske i Urugvaja u Budimpešti je otvoren novi, velebni stadion, Puskas Arena kapaciteta 68.000 gledatelja.

Stadion, koji u Uefinoj kategorizaciji ima najveće četiri zvjezdice, bio je rasprodan, a utakmica je na koncu završila pobjedom gostiju sa 2-1. Golove za Urugvaj zabili su Edinson Cavani (15) i Brian Rodriguez (21), dok je pogodak za Mađarsku postigao Adam Szalai (24).

Izgradnja Puskas Arene je stajala ogromnih 620 milijuna eura, dvostruko više od predviđenih troškova.

REUTERS/Tamas Kaszas
REUTERS

Stadion je izgrađen na mjestu starog Nepstadiona, koji je otvoren 1953. godine, a prije tri godine je potpuno srušen. Puskas Arena, koja nosi ime po najboljem mađarskom nogometašu svih vremena, Ferencu Puskasu, članu čuvene mađarske "Lake konjice".

Soccer Football - International Friendly - Hungary v Uruguay - Puskas Arena, Budapest, Hungary - November 15, 2019  General view inside the stadium before the match  REUTERS/Tamas Kaszas
REUTERS

Zanimljivo, početni udarac na utakmici je izveo 93-godišnji Nikita Simonjan, koji je otvorio i Nepstadion 1953. godine na utakmici između Honveda i moskovskog Spartaka.

REUTERS/Tamas Kaszas
REUTERS

Na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu 2020. godine na Puskas Areni igrat će se četiri utakmice - tri u grupnoj fazi, te jedan dvoboj osmine finala.

Mađarsku reprezentaciju u utorak očekuje posljednji ogled u kvalifikacijama za EURO 2020. godine, gostovanje u Cardiffu kod Walesa.

Linker
23. travanj 2024 22:53