CROPIX
VRUĆE NA TRIBINAMA

NAKON DUGO VREMENA U MAKSIMIRU JE VLADALA PRAVA NOGOMETNA ATMOSFERA Navijači sjajno bodrili Modre, a onda pozdravili i apsolutnu legendu na tribinama

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. srpanj 2018. 10:02

Već pri dolasku na maksimirski stadion moglo se zaključiti da gostuje klub iz Izraela. Sigurnost je bila na najvišoj mogućoj razini, poput one na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ako ne i malo opsežnija... Naime, Izraelci su došli u pratnji nekoliko agenata Mossada, izvještajno-sigurnosne agencije za obavještajna djelovanja u inozemstvu.

Istina, dolazak na drugo poluvrijeme utakmice najavio je izraelski predsjednik Reuven Rivlin, koji se jučer susreo s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. No bez obzira na taj državnički posjet, uvijek je tako kad negdje na gostovanju igraju izraelski klubovi.

Recimo, Izraelci su inzistirali da se potpuno isprazni parkiralište koje je inače bilo predviđeno na novinare. Ono je bilo posve ograđeno, na njemu je mogao ostati jedino Dinamov autobus. Zanimljivo je bilo dan prije utakmice. Naime, dva agenta Mossada ostala su na Dinamovu treningu, ali ne zadugo (!?). Glasnogovornik Modrih Alen Lesički im je pokazao izlazna vrata. Izašli su agenti, eto, Lesički je uspio iz Maksimira uspio "potjerati" Mossad!

A na tribinama se okupio respektabilan broj navijača Dinama. Mogli bismo kazati čak neočekivano veliki broj koji su sjajno bodrili Modre. Činilo nam se da ih je i više od službene brojke koje smo dobili. Od prve sekunde navijači su disali sa svojim ljubimcima, glasnicama i bodrenjem davali su im stalno nove motive. Kako to obično biva, u Maksimir su gledatelji stizali tijekom prvog poluvremena, nisu poslušali savjete iz modrog kluba da ulaznice kupuju u pretprodaji. No, nema veze, glavno da su bili divni, raspoloženi, Dinamo uvijek treba takvu podršku.

Na stadion je stiglo i jedno legendarno ime. Pojavio se Željko Matuš (83) koji je stigao izravno iz Švicarske. Matuš je Dinamova legenda, negdašnji vlasnik broja 10, a u plavom dresu igrao je od 1955. do 1965. godine. U ulozi kapetana predvodio je Dinamo u finalu Kupa velesajamskih gradova 1963. godine. Dinamovci su je jako razveselili njegovu dolasku.

Kad su Hajrović i Oršić zabili pogotke, stadion je proključao, a navijanje je postalo još intenzivnije. Već dugo nismo bili svjedoci takve dobre atmosfere u plavom domu, uspjeh Vatrenih u Rusiji, te nova momčad Dinama očito su pokrenuli navijački puk. Neka samo tako bude i dalje, ovakvi navijači biti će ogroman poticaj ovoj mladoj momčadi Nenada Bjelice.

Linker
19. travanj 2024 23:41