CROPIX/Zadarski list
MODRI ZNAJU

NAKON MODRIĆA DINAMO PONOVNO HAJDUKU 'UKRAO' JEDNOG OD NAJVEĆIH TALENATA U DALMACIJI Čitava obitelj navija za Hajduk, ali on je odabrao Modre

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. ožujak 2020. 23:22

Kao u svaki veliki klub, tako i u Dinamo stalno stižu igrači iz svih krajeva Hrvatske. Modra struka selekcionira najbolje mlade dečke širom države, a s obzirom na status maksimirskog kluba, većina njih odmah spakira stvari i dođe u Maksimir. Tako je za Dinamo potpisao 16-godišnji Dino Šimunić, 190 centimetara visoki stoper, dosadašnji igrača Zadra.

Naravno, nećemo objavljivati ime svakog mladog momka koji potpiše za Dinamo, ali ova priča je zanimljiva jer je Dino odrastao u Bibinju, mjestašcu pokraj Zadra čiji stanovnici slove za jedne od najzagriženijih navijača Hajduka u cijeloj Dalmaciji. Naravno, i Dino potječe iz obitelji koja navija za Hajduk, no drži da će u maksimirskom klubu imati najbolju mogućnost za napredak u karijeri.

Kao i kad se radi o drugim talentiranim nogometašima, a za Šimunića kažu da je jedan od najtalentiranijih u Dalmaciji, Dinamo se odmah pobrinuo za sve, u ugovoru na tri i pol godine su stavke stan, stipendija, hrana... Mladiću sigurno ništa neće nedostajati.

Tako je Dinamo iz zadarskog bazena, koji tradicionalno pripada Hajduku, uzeo još jednog talenta poslije Luke Modrića, Šime Vrsaljka, Dominika Livakovića, Marijana Buljata... Šimunić će ipak biti prvi Bibinjac u Dinamu.

CROPIX/Zadarski list

Linker
20. svibanj 2024 07:06