CROPIX
PIŠE JURICA RADIĆ

NAKON PROSJEČNIH REZULTATA S PROSJEČNIM STRANCIMA HAJDUK SE VRAĆA - 'SVOJOJ DICI' Na njima se i gradila povijest kluba punog trofeja, ali i emocija...

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. travanj 2019. 00:18

Stanko Jurić ponovno je otvorio temu angažmana igrača iz dalmatinskog bazena u Hajduku. Proteklih sezona Bijeli su se uglavnom bazirali na strancima, međutim od prošlog ljeta opet su domaći u “modi”. U momčad je ušlo nekoliko dojučerašnjih juniora i igrača iz B ekipe, a Jurić je kako 21-godišnjak doveden iz Dugopolja.

Teško se uopće sjetiti kada je Hajduk iz dalmatinskih klubova povukao nekog mlađeg igrača posljednjih sezona, a da je pritom taj igrač postao važan prvotimac. Prije četiri godine iz zagrebačke dopunske selekcije stigli su Tudor, Juranović i Toma Bašić, iz Širokog je prije dvije sezone povučen Kožulj, ali dalmatinski bazen pamti kako su se nekoć Subašić i Tomasov iz Zadra odlučili za Hajduk.

Bilo je to u sezoni 2008./09., a nekoć su igrači iz Šibenika, Zadra, Solina i Splita uzimali Hajduk kao prvu i logičnu stepenicu napretka.

Nakon prosječnih rezultata s isto tako prosječnim strancima, Hajduk se vraća domaćem kadru. Ipak, vrijeme će kazati je li Jurić iznimka ili pravilo koje će dobiti svoj kontinuitet. No, su svakom slučaju, treba dobro pogledati po Dalmaciji, jer igrači poput Jurića su oni s kojima se navijači lako identificiraju, a kao navijači Hajduka, u dresu Bijelih uvijek imaju emociju više dok igraju za klub svog djetinjstva.

Na takvim se igračima i gradila povijest kluba punog trofeja, ali i emocija...

Linker
28. travanj 2024 07:26