Tullio M. Puglia / Getty Images
ZANIMLJIVA PARALELA

NAKON REKORDNE VEČERI U LIGI PRVAKA ČUDESNOG SLOVENCA USPOREDILI S LEGENDARNIM VATRENIM 'On je Gasperinijev Mario Mandžukić'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2020. 09:24

Valencia je u osmini finala Lige prvaka ugostila Atalantu pred praznim tribinima na Mestalli. Gosti su nakon 4:1 u prvoj utakmici slavili i u uzvratu s 4:3, a sva četiri pogotka za Atalantu postigao je čudesni Josip Iličić.

Ben Green, kolumnist poznatog portala Squawka, dao je kompletnu analizu dvoboja u kojemu je slovenskog napadača usporedio s našim bivšim Vatrenim Marijom Mandžukićem.

U famoznoj večeri Iličić je ostvario fantastičan rekord, naime pošlo mu je za rukom postati prvi nogometaš u Ligi prvaka koji je na gostovanju postigao četiri zgoditka. Prije njega to su napravili Leo Messi, Robert Lewandowski i Mario Gomez, međutim slovenski je centarfor jedini to uspio na gostujućem terenu.

Nakon takve antologijske predstave Ben Green prozvao je Slovenca Gasperinijevim (trener Atalante) 'Mandžukićem'. Usporedio je njihovu vještinu igre s loptom i fizičke predispozicije. Također, spomenuo je i drugog hrvatskog nogometaša u redovima Atalante Marija Pašalića te pohvalio njegovu igru prema naprijed u večeri u kojoj je Atalanta ostvarila povijesni uspjeh u debitantskoj sezoni igranja Lige prvaka i odmah ostvarila prolaz u četvrtfinale.

Josip Atalanta's Slovenian midfielder Josip Ilicic celebrates after scoring during the UEFA Champions League round of 16 second leg match between Valencia CF and Atalanta at Estadio Mestalla on March 10, 2020 in Valencia. (Photo by - / POOL UEFA / AFP)
- AFP

"Iličić je poput Mandžukića visok 190 centimetara, ali poput njega posjeduje sjajne vještine baratanja loptom i puno je učinkovitiji s loptom u nogama nego u zraku. Iako, s takvom fizičkom građom obojica su snaga u zraku u najgorim mogućim scenarijima", napisao je Green.

Linker
09. svibanj 2024 09:46