GNK Dinamo
U FINIŠU PRIJELAZNOG ROKA

NAPOKON U DINAMOVOM DRESU! NA MAKSIMIR STIŽE JOŠ JEDAN REPREZENTATIVAC: Velika nada ostvarila snove i potpisala za hrvatskog prvaka!

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. veljača 2020. 14:58

Ono što je bilo najavljeno, u ponedjeljak je i definirano - napadač Lokomotive Lirim Kastrati (21) potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom! Mladi će reprezentativac Kosova ostati na Kajzerici do ljeta na posudbi. Ovo je, dakle, transfer identičan onome još jednog Lokosa, Frana Karačića, koji je također prije dva tjedna potpisao petogodišnji ugovor s Dinamom, ali ostaje u Lokomotivi do ljeta.

Dinamo i Lokomotiva dogovorili su uvjete ovoga transfera prije nekoliko dana i prema dostupnim informacijama, Lokomotiva će na ime odštete za Kastratija zaraditi dva milijuna eura. Čekalo se da se dogovore Dinamo i Kastrati, dani su prolazili i tek je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka ovaj transfer bio i zgotovljen.

Zašto se čekalo, je li bilo problema u pregovorima na relaciji klub - igrač?

- Ni slučajno! Sve je bilo iznimno korektno, Dinamo je dao kvalitetne uvjete i Lirim je potpisao ugovor. Jednostavno, prošloga tjedna nije bilo vremena za posljednji sastanak, pa smo u ponedjeljak prije podne sjeli za stol i sve brzo riješili - rekao nam je Kastratijev menadžer Ređi Jelići.

Je li možda bilo još nekih ponuda za Kastratija, osim Dinamove?

Zagreb, 010220.
Kranjceviceva ulica.
Na nogometnom stadionu Zagreb, odigrana je nogometna utakmica Hrvatski Telekom Prve lige 19/20, izmedju klubova Lokomotiva i HNK Rijeka S.D.D.
Na fotografiji: Lirim Kastrati.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX CROPIX

- Imali smo još nekoliko opcija, ali Dinamov se poziv ne odbija! Dinamo je - Dinamo, to nam je oduvijek bila želja i sad je postala stvarnost. I uvjeren sam da je to najbolja inačica, Dinamo je klub koji sjajno razvija mlade igrače i nadam se da će Lirim u Maksimiru iskazati svoj puni potencijal - kaže Jelići.

A Kastrati je nakon potpisa ugovora za Dinamovu službenu stranicu rekao:

- Otkako sam došao u Hrvatsku, nadao sam se da ću jednog dana završiti u Dinamu. Želja mi se ispunila i želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovome transferu i koji su mi omogućili da budem član najveće nogometne institucije na ovim prostorima - rekao je kratko Kastrati.

Ove je sezone Kastrati postigao osam prvenstvenih pogodaka za Lokose, upisao je i četiri asistencije za zgoditke, najbrži je igrač lige i neprijeporno može još napredovati, posebno u taktičko-tehničkom dijelu. A to se može naučiti. Kastrati ima ono što mu nitko ne može dati, ima nevjerojatnu brzinu, moderni je napadač golemoga potencijala. Iako je dešnjak, iskoristiv je na oba napadačka boka i njegovim će dolaskom trener Plavih Nenad Bjelica dobiti još neke taktičke opcije, ojačat će način igre u protunapadu, što je prošle europske sezone bio i Dinamov zaštitni znak. A na upit osjeća li se spreman za Dinamo, Kastrati nam je rekao:

- U Dinamu je konkurencija iznimno jaka. Ali, vjerujem u sebe i nadam se da ću se nametnuti tijekom priprema. A sad mi je najvažnije da dobro igram u Lokomotivi, želim iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i pomoći Lokosima da izbore nastup u Europi - kaže Kastrati.

Direktor Lokomotive Božidar Šikić kaže:

- Zadovoljni smo, najvažnije nam je bilo da Kastrati ostane na posudbi do ljeta - rekao je Šikić, dodavši da Assane ipak ne ide nigdje na posudbu, nego ostaje na Kajzerici.

Linker
24. travanj 2024 04:21