Foto: Vojko Basic / CROPIX
'OVO JE POČETAK MOJIH DOBRIH...'

NAPRASNO JE OTIŠAO IZ HAJDUKA, GODINU DANA MARLJIVO RADIO I NAPOKON DOČEKAO SVOJ DAN 'Koliko sam bio sretan nakon Dinama, toliko sam sada razočaran'

LORENCO ŠIMIĆ Mladi Dugopoljac i bivši hajdukovac, stoper SPAL-a zabio prvi gol u Seriji A prošlog vikenda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. veljača 2018. 23:13

Lorenco Šimić pamtit će posljednju nedjelju veljače ove godine jer tada je zabio prvi pogodak u talijanskoj Seriji A. Nabačenu loptu iz slobodnog udarca glavom je s 12 metara sproveo u mrežu postigavši jedan od tri pogotka SPAL-a za pobjedu na gostovanju u Crotoneu (3:2).

- Izborili smo jako važnu pobjedu jer utakmica s Crotoneom vrijedila je ne tri, već šest bodova. Sada smo stigli na bod zaostatka u odnosu na spomenuti Crotone koji je prvi iznad zone ispadanja. Vjerujem da ćemo do kraja osigurati opstanak u Seriji A - ispričao nam je 21-godišnji Šimić.

Jako napredovao

Prije godinu dana s priprema Hajduka u Turskoj otišao je Šimić direktno u Sampdoriju počevši tako svoj novi život u Italiji. U tih 12 mjeseci upisao je tri epizode u tri različita kluba; krenuo je u Sampdoriji, nastavio u Empoliju, a danas je član SPAL-a iz Ferarre gdje je na posudbi do ljeta. Prvo ćemo o planovima, pa onda analizirati sve tri epizode. Kakav je plan za ljeto, vraća li se Šimić u svoj klub Sampdoriju ili nastavlja negdje drugdje?

- Imam planove, ali moram nešto zadržati i za sebe, nema razloga sve unaprijed iznositi u javnost. Dobro mi je u SPAL-u i moram naglasiti kako sav ovih godinu dana puno napredovao. Kao igrač i čovjek.

Ispričao nam je Šimić što se sve događalo u njegovoj prvoj talijanskoj godini.

- U Sampdoriji sam čekao svoju šansu i kako je nisam dočekao, na ljeto sam odlučio otići na posudbu u Empoli. Igrajući u Empoliju u Serie B zabio sam tri pogotka, odigrao 15 utakmica i nije mi bilo krivo što sam igrao 2. ligu. Međutim, čim je došla ponuda iz 1. lige, odmah sam prihvatio poziv Spala.

Je li bolje igrati u klubu koji se bori za ulazak u 1. ligu ili je ljepše igrati u Serie A pa makar se borio za opstanak?

- Meni je uvijek bolje u prvoligaškom društvu. Igraš protiv velikih momčadi, nadmećeš se s najboljim igračima.

Upravo je takav bio i Šimićev debi jer prve prvoligaške minute upisao je prije dva tjedna protiv Milana.

- Utakmica koju ću zaista dugo pamtiti jer iskreno govoreći, nisam cijelu noć spavao uoči dolaska Milana. Znao sam da ću igrati, bio sam malo nervozan. Stalno sam mislio o toj utakmici, međutim, kad je dvoboj započeo, prošla me nervoza. Nažalost, izgubili smo velikom razlikom (0:4), ali imamo za čime žaliti jer Milan je iz četiri šuta zabio isto toliko pogodaka. To je valjda razlika između ekipa u Serie A, oni najiskusniji i najskuplji lakoćom dolaze do pobjeda.

Zadovoljan je mladi Dugopoljac u Italiji, svjestan je kakav je iskorak napravio, a tek će na ljeto napuniti 22 godine.

- U prošlom kolu bio sam jedan od tri najmlađa stopera lige. Svjestan sam da imam veliku šansu, da mi se nudi lijepa perspektiva. Zato se nadam da je ovaj pogodak postignut prošle nedjelje u Crotoneu samo početak mojih dobrih izdanja u Italiji.

Fokusirani Toma Bašić

S druge strane Jadrana prati Šimić i što se događa u Hajduku. Silno je žalostan bio prošle subote kada su Bijeli izgubili od Slavena Belupa na Poljudu.

- Bio sam jako ponosan na Hajduk kada su Bijeli ostvarili pobjedu u maksimirskom derbiju. Ohandza i suigrači su me oduševili. Ali koliko sam bio sretan zbog pobjede u Maksimiru, toliko me razočarao poraz od Slavena Belupa. Baš kad sam pomislio kako će Hajduk ozbiljnije ući u borbu na naslov, stigao je neočekivani poraz. Od Hajdukovih igrača najčešće se čujem s Tomom Bašićem. Ali ne pričamo o inozemstvu, Toma mi uvijek kaže kako je isključivo fokusiran na Hajduk.

Zajedno su Bašić i Šimić u mladoj reprezentaciji u generaciji koja bi po svemu sudeći trebala doći do Europskog prvenstva.

- Imamo odličnu momčad i vjerujem da je vrijeme napraviti rezultat koji će opravdati visoka očekivanja. Odavno nismo imali takvu generaciju. Radujem se svakoj utakmici za mladu reprezentaciju i uživam u pobjedi.

Linker
30. travanj 2024 16:06