CROPIX
BOJ ZA PRVU LIGU

'NAPRAVIT ĆEMO NEŠTO ŠTO ĆE OBILJEŽITI NAŠE KARIJERE' Ususret velikom okršaju u Varaždinu: 'Uz ogromno htijenje i vjeru došli smo tu gdje jesmo'

Piše: Ivan HercegObjavljeno: 18. svibanj 2019. 13:16

Potpuno u skladu sa značajem derbija jučer su na redovnu konferenciju za novinare u NK Varaždin izašle jake snage struke, igrača i uprave. I odziv ljudi iz medija bio je brojniji od uobičajenog. Jednostavno svi kao da jedva čekaju početak utakmice.

Varaždinci su doslovno čitavo proljeće lovili Šibenčane, nametnulo je to veliki pritisak na njihova leđa. Bili su uspješni i sada su 90 minuta do naslova prvaka Druge lige. Branko Karačić jedan je od trenera koji se nikad ne razmeću velikim riječima.

- Od početka proljeća bili smo pod velikim pritiskom, imali smo ne malih problema, ali smo uz ogromno htijenje i vjeru došli tu gdje smo. Jasno da susret nosi veliki značaj i ulog, ali prije svega bih želio da protekne u sportskom tonu, da pobijedi nogomet i da svi uživaju. Varaždin je zaslužio da se predstavi kao što je to uvijek i bio u hrvatskom nogometu. Respektiramo Šibenik, njegove igre i rezultate, ali smo sretni što ćemo na svojem stadionu i pred svojim navijačima odlučivati o prvoligašu. Čvrsto sam uvjeren da ćemo iskoristiti priliku i na kraju se radovati - zaključio je Karačić uz veliku vjeru u svoje nogometne izabranike.

Sibenik, 101118.
Stadion Subicevac
Nogometna utakmica 2.HNL NK Sibenik-NK Varazdin.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
CROPIX

Iako je isključen na utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca on će biti na klupi jer je kažnjen samo ukorom.

Onaj iskusniji dio momčadi zastupao je Leon Benko, jedan od sinonima uspona NK Varaždina.

- I klub i mi igrači imamo lijepu priliku napraviti nešto što će obilježiti naše karijere. Kada sam dolazio imao sam veliku želju da vratimo prvoligaški nogomet u naš grad. Sada nas od toga dijeli korak. Meni je ova utakmica sve i želim to prenijeti na mlađe suigrače. Ova naša divna publika koja nas vjerno i brojno prati zaista je to zaslužila. Iskreno se nadam da ćemo pokazati da smo pravi i ostvariti naš veliki cilj.

Sibenik, 101118.
Stadion Subicevac
Nogometna utakmica 2.HNL NK Sibenik-NK Varazdin.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
CROPIX

Vratar Ivan Nevistić ovog je proljeća bio prava, pouzdana i sjajna brana pred svojim vratima.

- I za mene ova je utakmica sve. Moramo dati sve od sebe i uz pomoć navijača doći do pobjede. Ne zaboravimo da je Šibenik imao pet bodova prednosti, a sada smo mi dva boda ispred. Zbog toga mislim da smo u psihološkom pogledu jači i da ćemo se lakše nositi s pritiskom. Uvijek se sjetim lanjskih kvalifikacija s Istrom, svima nam je bilo jako teško poslije njih, pa vjerujem da smo iskusniji, barem ja, te bliži pobjedi.

Linker
17. svibanj 2024 03:44