NEREDI U MOSTARU

Navijač udario vratar Zrinjskog, utakmica zbog prekida trajala dva i pol sata

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2015. 23:19

Mostarski klubovi Zrinjski i Velež odigrali su poslije rata 28 utakmica, svaka je bila utakmica visokog rizika, a dosta njih obilježili su incidenti. Nažalost, ni ova koja se odigrala u srijedu nije iznimka. U četvrtfinalu Kupa BiH Zrinjski je u gostima pobijedio Velež sa 2:0, te tako izborio polufinale, nakon što je prva utakmica završila 2:2.

Gosti su na stadionu u mostarskom predgrađu Vrapčići vodili od kraja prvog poluvremena golom Pere Stojkića, domaći su tražili gol koji bi ih odveo u polufinale, no u sudačkoj nadoknadi Stevo Nikolić zabio je za 2:0 i tako riješio sve dvojbe.

Ipak, Nikolićev gol izazvao je revolt kod domaćih navijača, a dvojica njih preskočili su zaštitnu ogradu i utrčali iza gola Zrinjskog. Jedan je nekim predmetom udario vratara gostiju i reprezentacije Bosne i Hercegovine Ratka Dujkovića, a onda je sudac Dragan Skakić poručio gostujućim igračima da se sklone u svlačionicu i sam prvi pobjegao na sigurno.

Dvojica izgrednika brzo su privedeni i drugih kontakata s igračima nije bilo, no Skakić nije htio nastaviti utakmicu dok se cijeli stadion nije ispraznio. Nakon 20 minuta prekida nogometaši obaju momčadi odigrali su preostale dvije minute i onda je sudac označio kraj, dva i pol sata nakon što je susret počeo.

Linker
22. rujan 2024 14:02