Hajduk navijači
 Josko Ponos / CROPIX / CROPIX
KAKVA SUBOTA U HNL-U

NAVIJAČI HAJDUKA ODGAĐALI JEDNO 'ČUDO', JER NISU VJEROVALI DA SE DOGAĐA DRUGO 'Ma ostajem ovo gledati, jednostavno moram to ispratiti do kraja!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 12. ožujak 2018. 15:37

Dva čuda u jednom danu dogodila su se u subotu. Prvi je bio poraz Dinama od Lokomotive u Maksimiru, što se ubraja u događaje koji su rjeđi od snijega u Splitu, dok je drugi bio senzacionalni pogodak vratara Letice za pobjedu Hajduka nad Istrom 1961 u poodmaklim trenucima sudačke nadoknade.

Bacio je taj pogodak u delirij navijače Hajduka, jer je mladi Letica postao prvi vratar koji je na Poljudu dao gol iz igre, a sada je razlika između dva rivala na vrhu samo šest bodova, što je dovoljno malo da probudi nadu kod navijača Bijelih.

Hajdukovi su navijači na utakmicu s Istrom došli sa spoznajom da je Dinamo izgubio te da je razlika spala na šest dohvatljivih bodova budući da je do kraja još 11 kola.

Briljirao je u dresu Lokomotive mladi Kastrati koji je samo nekoliko dana ranije izbacio u juniorskoj utakmici Bijele iz Kupa dojmljivom predstavom koju je ponovio u subotu na seniorskoj razini.

Neposredno prije početka dvoboja s Istrom, navijači su odgađali odlazak na Poljud gledajući u čudu kako se događa čudo na Maksimiru, ne vjerujući da to Dinamo neće okrenuti kao i veliki broj puta do sada u prijašnjim utakmicama.

- Ne mogu vjerovati da će Dinamo izgubiti - govorio je jedan u kafiću na Poljudu dok je na semaforu svijetlilo 1:3.

- Ima puno do kraja, to će oni sigurno okrenuti - bio je odgovor drugoga.

- Ostajem gledati, moram to ispratiti do kraja - poručio je prvi, dok mu se kolega udaljio otišavši na tribine.

Na kraju je završilo 1:4, a na stadionu nismo čuli obavijest s razglasa, jer su to manje više svi znali, od igrača do navijača...

San o tituli prvaka opet uskrsnuo

Hajdukovi navijači smatraju, kako, ukoliko Hajduk prođe pobjedonosno kroz Osijek te onda svlada Rijeku, na prilično ispunjenom Poljudu dolazi u mogućnost da se pobjedom nad Dinamom 21. travnja, također u Splitu, primakne sasvim blizu. Trofej prvaka nije u Poljud stigao još od 2005. godine, navikli su navijači na druga i treća mjesta, ali su zato, otkako momčad vodi trener Željko Kopić, sad u igri za oba trofeja.

Linker
06. svibanj 2024 14:39