Tony Marshall/Getty Images
PODIJELJENE REAKCIJE

NAVIJAČI RIJEKE BRZO SU PREBOLJELI PROPALI TRANSFER NIKICE JELAVIĆA Konkurenciji je laknulo, a za bivšim Vatrenim više žale nesuđeni suigrači

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 11. veljača 2017. 15:10

Nakon što je priča oko dolaska Nikice Jelavića u Rijeku nesretno završena za obje strane, ostale su poprilično podijeljene reakcije javnosti. Dakako, konkurenciji je vjerojatno malo laknulo, Jelavić bi bio jak adut Rijeke u utrci za titulom, ali i bez njega Kek na raspolaganju ima itekako kvalitetan i širok kadar. Tako smo se jučer slučajno zatekli na Rujevici kod blagajni gdje se prodaju polugodišnje pretplate i gdje je jedan prijatelj objašnjavao drugome da ga u kontekstu proljeća nimalo nije obeshrabrilo što Jelavić neće doći u Rijeku.

- Ma, Rijeka je dovoljno jaka i bez Jelavića, a kada bih bio Kek ne bih imao srca nekoga iz sadašnje napadačke četvorke staviti na klubu - moglo se čuti iz njihova prilično glasnog razgovora.

Doduše, vjerojatno bi i svi napadači Rijeke odmah potpisali za Jelavićev dolazak. Više su puta isticali da su na Rujevici zbog istog cilja, da je jednako zaslužan i onaj na travnjak u i onaj na klupi ili tribini i iz tog kuta netko bi sigurno u određenom trenutku morao biti žrtva. No sudeći prema njihovim reakcijama u neformalnim razgovorima čini se da im ne bi teško palo.

- Sjećam se Jelavića iz Rapida Beča, čuo sam da se govorilo o njegovom dolasku i šteta što se neće realizirati. Na proljeće će svaka utakmica biti naporna, bit će ozljeda i kartona i širina kadra je dobrodošla, bez obzira što već sada djelujemo jako dobro - rekao nam je Alexander Gorgon na ovu temu pa prevladava dojam da veća žal što Jelavićev transfer nije realiziran vlada kod igrača, čak i onima kojima bi bio konkurent za mjesto u momčadi, nego kod navijača.

Oni su uvjereni da Rijeka i sa sadašnjim napadačkim kadrom ima što za reći na proljeće, upustit se u fajt s Dinamom i ispisati klupsku povijest. Jelavić bi u toj priči sigurno imao važnu ulogu, no poglavlje oko njegovog mogućeg dolaska sada je već završeno do neke druge prilike.

Linker
03. svibanj 2024 12:57