Marko Todorov / CROPIX
IZVJEŠĆE HHO-A

NAVIJAČKI REPERTOAR I U OVOM KOLU HNL-A PREPUN STARIH 'HITOVA' Derbi na Maksimiru uz obostrane uvrede, navijačima Hajduka pohvale u Koprivnici

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2017. 20:23

U okviru projekta 'Izravna prevencija navijačkoga nasilja' promatrači HHO-a pratili su utakmice 14. kola Hrvatske Telekom prve lige te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

GNK DINAMO - HNK RIJEKA 3:1

Utakmica Dinamo - Rijeka odigrana je 28. listopada 2017. na stadionu Dinama u Maksimiru u Zagrebu. Utakmici je nazočilo 10.000 gledatelja od čega od 600 do 700 pripadnika Bad Blue Boys BBB (navijačka skupina GNK Dinamo) i oko 200 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeka). Već u 1' Armada skandira 'purgerske pičke', a potom sucima skindiraju 'cigani, cigani'. Isto u 30' i 31' Armada šovisnističkom porukom vrijeđa prvo suce, a potom i Dinamo skandirajući 'cigani, cigani' do 32' Armada višestruko skandira 'jebem te Dinamo'.

U 33' BBB pjeva šovinističke pjesme 'šugava Rijeko, smrdljivi grade pobit ću pola tvoje Armade', 'šugava Rijeko puna si Srba ne brini Rijeko ima još vrba'. Nadalje BBB skandiraju 'riječke pičke', a u 35' Armada im odgovara 'jebo vas Mamić' i 'purgerske pičke'. U 41' BBB skandira 'Mamiću cigane' i ističe transparent s prekriženom glavom Zdravka Mamića. U 68' BBB aktiviraju 21 topovski udar i 10-ak baklji od kojih dio bacaju na tartan stazu.

NK SLAVEN BELUPO - HNK HAJDUK 0:0

Utakmica Slaven Belupo - Hajduk odigrana je 29. listopada 2016. na Gradskom stadionu u Koprivnici pred oko 2200 gledatelja od čega 600 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka). Utakmica je protekla u sportskom ozračju, pripadnici Torcide su snažno, ali sportski navijali, a jedini se ispad desio u 68' kada su zapalili dvije dimne kutije i jednu bengalku. Valja pripomenuti da se nekoliko splitskih navijača, s Hajdukovim obilježjima i šalovima, našlo među publikom na stadionu u Koprivnici, a njihovo navijanje nije izazvalo ni reakcije ni proteste Slavenovih navijača.

NK OSIJEK - NK LOKOMOTIVA 3:0

Utakmica Osijek - Lokomotiva odigrana je 28. listopada 2017. na stadionu Gradski vrt u Osijeku pred 3200 gledatelja, među kojima oko 200 pripadnika navijačke skupine Kohorta (NK Osijek). Susret je protekao u sportskom ozračju i bez navijačkih ispada.

Linker
18. svibanj 2024 16:25