Mandžukić, Pjanić i benatia slave naslov prvaka Italije
 ALBERTO LINGRIA REUTERS
NOVI ŠEF U SVLAČIONICI

NE ČUDI DA JE MANDŽO OTIŠAO U AVANTURU ŽIVOTA! PLAĆA JE REKORDNA, A DOČEK NIJE MOGAO BITI BOLJI Evo kako je prva zvijezda novog kluba dočekala Hrvata

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. prosinac 2019. 10:16

Drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezantacije 33-godišnji Mario Mandžukić u utorak je stavio potpis na ugovor koji ga veže za Al-Duhail do ljeta 2021.

Prema neslužbenim informacijama Mandžukić bi u vodećoj momčadi katarske lige trebao zarađivati oko osam milijuna eura po sezoni, odnosno 12 milijuna za sezonu i pol, dok će Juventus na ime odštete zaraditi 5,5 milijuna eura.

To bi ujedno bila i najveća Mandžukućeva plaća u karijeri, i rekord Al-Duhaila čija je najveća zvijezda dosad također stigla iz Juventusa. Radi se o Medhiju Benatiji, nekadašnjem Mandžinom suigraču iz Juventusa, koji je u Katar stigao prije dvije godine.

Upravo je francuski branič marokanskog porijekla Mandžukiću poslao poruku dobrodošlice na Instagramu, objavivši uz nju i zajedničku slavljeničku fotografiju iz vremena u Torinu.

"Dobro došao, Mario, u Al-Duhail i svoju novu avanturu u kataru. Već smo zajedno osvojili toliko trofeja i ako bog da vrijeme je da dodamo još koji na tu listu. Znam da si više nego spreman za ovaj novi izazov i jedva te čekam vidjeti", napisao je Benatia.

Mandžukić dolazi u klub koji je ustanovljen 2009. godine, u deset godina postojanja šest puta je osvojio naslov prvaka Katara i tri trofeja pobjednika kup natjecanja. U Azijskoj ligi prvaka klub je u tri navrata (2013., 2015. i 2018.) stigao do četvrtfinala Azijske lige prvaka.

Aktualni trener Al-Duhaila je 44-godišnji Portugalac Rui Faria, a od igrača koji nemaju katarsko državljanstvo u momčadi su bivši kapetan marokanske reprezentacije i Mandžukićev suigrač iz Juventusa Medhi Benatia, brazilski napadač s belgijskom putovnicom Edmilson Junior, irački središnji napadač Mohanad Ali i Tunižanin Youssef Msakni koji igra na lijevoj strani napada.

Linker
04. svibanj 2024 20:02