Damir Krajac / CROPIX
VIŠE NE SMIJU KIKSATI

'NEĆEMO RAZGOVARATI O DINAMU, NE ŽELIM ČUTI NI RIJEČ O TOJ UTAKMICI!' Norvežanin grmio na presici, uoči važnog okršaja izostavio petoricu iz momčadi

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 17:04

Za razliku od Dinama, koji se zbog odgode utakmice s Rijekom mirno može pripremati za utorak i uzvrat u Trondheimu, nogometaši Rosenborga moraju u subotu odraditi prvenstvenu obvezu. Nema slobodnih termina za naknadno igranje, pa tako nije bilo ni odgode i Rosenborg će u 18 sati na svom stadionu ​Lerkendal ugostiti Stabaek.

Rosenborg je favorit u ovom okršaju, na četvrtoj je poziciji s 29 bodova (vodeći Molde i Bodo/Glimt imaju, nakon 19 kola, po 39 bodova, a trećeplasirani Odd 34 boda), dok Stabaek drži 12. poziciju (od 16 klubova) s 20 osvojenih bodova, samo dva više od 14-plasiranog Tromsa, koji je trenutačno na poziciji za doigravanje za ostanak u ligi. Gostima, eto, gori pod nogama, dok su Rosenborgu misli okrenute prema uzvratu s Dinamom, iako više ne bi smio kiksati na domaćim prvenstvenim okršajima nakon lošeg ulaska u sezonu. Pa trener Eirik Horneland upozorava:

Velike promjene

- Do nedjelje nećemo razgovarati o Dinamu, ne želim čuti ni riječ o toj utakmici! Sad nam je najvažniji subotnji okršaj sa Stabaekom - kaže Horneland, koji će opet, kao i prije utakmice u Zagrebu, promijeniti gotovo pola momčadi. Rosenborg je naime odigrao sedam posljednjih utakmica u ritmu srijeda - subota, pa su te rotacije logične i potrebne.

Iako o sastavu nije želio govoriti, u norveškim se medijima pojavila ova postava koja bi trebala igrati protiv Stabaeka, u 4-3-3 formaciji: Hansen - Hedenstad, Hovland, Valsvik, Meling - Jensen, Trondsen, Asen - Akintola, Botheim, Ceide.

Dobro će doći

Bude li tako, značit će to da su odmor poslije zagrebačkog dvoboja dobila petorica igrača - Reginiussen, Lundemo, Konradsen, Adegbenro i Soderlund. Srednji branič Reginiussen ionako se i prije dvoboja s Dinamom žalio na ozljedu i nastup mu je bio upitan, pa trener ne želi ništa riskirati i odmarat će ga za Dinamo; ipak je Reginiussen najpouzdaniji obrambeni igrač Rosenborga.

U veznom redu pak neće biti Lundema i Konradsena, od kojeg se znatno više očekivalo u Maksimiru, nadajmo se da razinu forme neće podići ni na uzvratu. A u napadačkom dijelu Horneland će odmarati Soderlunda i Adegbenra, najopasnijeg igrača norveške momčadi u Zagrebu, koji je nerijetko, ulazeći s lijevog boka u sredinu, radio nered u plavoj obrani, a podsjetimo da je udarcem s 20-ak metara u drugom poluvremenu ovaj nigerijski napadač pogodio i gredu. Za kojom i dan-danas žale u Rosenborgu...

Istaknimo da je Rosenborg u posljednjih pet utakmica, od početka srpnja, na svom travnjaku zabio čak 19 golova, u prosjeku gotovo četiri zgoditka po utakmici! I to daje optimizam svima u Trondheimu.

- Jasno je da ćemo protiv Dinama morati biti efikasni, stoga će nam dvoboj sa Stabaekom jako dobro doći. Moramo u subotu biti odlučni, napast ćemo Stabaek i pokušati zabiti što više golova. Pobjeda bi nam udahnula i dodatno samopouzdanje, želimo igrati napadački, želimo biti efikasni kao na posljednjim utakmicama na našem Lerkendalu. U prvenstvu hvatamo treće mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, i u ovom nam je trenutku Stabaek važniji od Dinama - kaže Horneland, čija je momčad u posljednjih deset prvenstvenih utakmica ostvarila sedam pobjeda, upisala je dva remija i pretrpjela samo jedan poraz.

Linker
23. travanj 2024 11:00