Foto: Damir Krajac / CROPIX
PROBLEMI SA STOPEROM

NEIZVJESNOST I PAT POZICIJA U DINAMU Hoće li ostati u modrom dresu? Ponuda mu je na stolu, ali pomaka nema i situacija postaje sumnjiva

DINAMO Iako ga u Maksimiru cijene i svi se slažu da bi bilo dobro da Francuz ostane u Dinamovu dresu još neko vrijeme, pat-pozicija i dalje traje
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. siječanj 2020. 23:01

Svatko tko je barem jednom razgovarao ili bio u društvu s Kevinom Theophile-Catherineom zna kako se radi o izrazito flegmatičnom tipu, imate dojam da ga gotovo ništa ne može izbaciti iz takta. Dobro, ništa osim suparničkog vratara u vlastitom šesanestercu.

Svatko ima granicu, dogodi se. Možda je upravo ta flegmatičnost jedan od razloga zašto KTC još nije potpisao novi ugovor s Dinamom. Njemu se, očito, nikad nikamo ne žuri, laganini, bez panike. A aktualni ugovor istječe mu na ljeto, što jasno sugerira da već sad može potpisati s bilo kim i u srpnju otići besplatno iz Dinama. I da, svakako, može kalkulirati. I sad je taj ‘laganini’ i ‘bit će, polako’ došao u fazu da se više ne zna hoće li Theophile-Catherine uopće potpisati ugovor s Dinamom. Jer, ta priča traje još od jeseni, čak i ljeta, kad su počeli razgovori oko novog ‘kontrakta’.

Nikad on o tome nije pričao, jer ionako rijetko razgovara s medijima (u jeku Lige prvaka odbio je čak i veliki intervju za L’Equipe, koji rijetko daje toliki prostor igračima izvan najjačih liga), ali se uvijek činilo kako to nije nikakav problem. Riješit će se uoči priprema. Ili na pripremama. Možda po povratku iz Rovinja, prije nastavka sezone. Ali, zasad - ništa. KTC je još uvijek igrač kojemu na ljeto istječe ugovor i čiji je status neizvjestan.

- Ponuda mu je na stolu, vidjet ćemo, vjerujem kako će se to uskoro riješiti - rekao je neki dan i Nenad Bjelica, koji također željno iščekuje kako će se razviti ova priča.

Nepoznati gabariti

Ali, iz dana u dan pomaka nema pa već postaje sumnjivo. Naime, Dinamo je Theophileu već ranije ponudio novi ugovor, u Maksimiru ga cijene i svi se slažu da bi bilo dobro da Francuz ostane u Dinamovu dresu još neko vrijeme. I, premda ne znamo gabarite novog ugovora, teško je vjerovati da su razlike u ponudi i potražnji baš tolike da već mjesecima dvije strane ne mogu dogovoriti nastavak suradnje. A obje strane, kažu, žele dogovor.

Neslužbene informacije stalno sugeriraju da nema problema, da svi vjeruju u Theophileov ostanak, međutim, počele su se pojavljivati i informacije o interesu inozemnih klubova za Dinamova stopera. Znajući njegovu situaciju mnogima bi na ljeto kao slobodan igrač bio vrlo privlačno rješenje. Spominje se, primjerice, turski Trabzonspor, koji bi ga uz manju odštetu želio odmah, ali mogu se u eteru pronaći i neki francuski klubovi, poput Lillea, s kojima se dovodi u vezu. Ne mora, naravno, u tim informacijama biti sve točno, ali nešto sigurno jest, Theophileovo ime kola kontekstom transfera, a znate onu o dimu i vatri...

Probijanje plafona

Recimo, još prošlog ljeta, dok je imao određenih privatnih problema, koje je na kraju uz pomoć kluba uspješno riješio, pojavila se priča da bi se mogao i želio uskoro vratiti u Francusku.

Utječu li možda obitelj i okolina na to njegovo ‘nećkanje’ pa se i on nada nekom klubu u Francuskoj? Nije isključeno.

Ono što se jedino službeno zna, razgovori oko novog ugovora traju i tako je već neko vrijeme... Isto tako, sigurno je da Dinamo, koliko god želi s Theophileom produljiti ugovor i koliko mu god taj lakat u glavu Pjatova nitko nije zamjerio, neće probijati plafone ugovornim ponudama. I tu postoje granice.

Prijelazni rok u većini država završava u petak 31. siječnja, međutim, u nekima se proteže još i na veljaču. U tom je košu i Hrvatska, klubovi iz Prve HNL mogu kupovati do 17. veljače. Stoga u Dinamu još nije panika zbog Theophile-Catherinea, Modri imaju još desetak dana ‘lufta’ da vide hoće li Francuz potpisati ugovor ili možda otići nekamo gdje još može već ove zime pa da krenu po novog stopera i počnu gledati opcije za ljeto. Zasad ga nisu doveli, još uvijek se u Maksimiru nadaju kako im neće trebati, kako će Kevin ostati s njima i biti jedan od stupova momčadi koja će na ljeto opet krenuti po Ligu prvaka. No, kako dani prolaze i bliži se početak proljetnog dijela sezone, upitnik je sve veći, hoće li Theophile-Catherine u nastavka prvenstva ući neriješenog statusa? I kako će se to odraziti na njegove daljnje igre u modrom dresu?

Theophile-Catherine za Dinamo

U PRVENSTVU

23 odigrane utakmice

1 postignuti pogodak

U KUPU

3 odigrane utakmice

0 postignutih pogodaka

U EUROPI

20 odigranih utakmica

0 postignutih pogodaka

UKUPNO

46 odigranih utakmica

1 postignuti pogodak

Linker
04. svibanj 2024 02:31