Split, 130216. Utakmica izmedju Hajduka i Slaven Belupa povodom 105. rodjendana Hajduka. Na fotografiji: pogled na stadion Poljud i koreografiju Torcide na sjevernoj tribini. Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barišin / CROPIX / CROPIX
PIŠE Z. REIĆ

NEIZVJESNOST NA POLJUDU Za one najfanatičnije ovo je kao da iščekuju rođenje svog djeteta

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 03. svibanj 2016. 17:52

Neizvjesnost oko izbora novog predsjednika Hajduka doseže vrhunac, za navijače Bijelih to su trenuci velikog iščekivanja, za one najfanatičnije kao da čekaju rođenje djeteta. Protivno očekivanjima tajnica Hajduka Jelena Mikačić do sjednice Nadzornog odbora zaprimila je desetak molbi, vjerojatno je netko od kandidata poslao svoj kurikulum poštom, tako da prije srijede, čak četvrtka neće biti objelodanjeno tko se sve natječe za ugledno mjesto prvog operativca.

Nadzorni odbor, njih šestorica (petorica iz Zagreba: Slaven Marasović, Ante Šalinović, Anthony Marinov, Nikica Krnić i Guste Santini, te Denis Kosor iz Splita) raspravljali su o tekućoj problematici, pokušali su definirati ugovor sa već izabranim šefom skauta Sašom Bjelanovićem… Tu je navodno došlo do problema oko potvrde o nekažnjavanju (Bjelanović ima neki spor s bivšom suprugom).

Ali sve to nije toliko značajno kao stanje momčadi, koja je ove sezone, kao uglavnom i prethodnih, daleko od vodećeg Dinama, usidrena na trećoj poziciji. Ono što muči navijače, vjerojatno potajno i trenera Damira Burića, to je pitanje s kojim igračkim korpusom će igrati u slijedećem prvenstvu. Burić se drži optimistično, on stalno ponavlja kako se njegova momčad želi nadigravati, pa kako ih drugi u tome onemogućavaju preoštrom igrom, a što se tiče golova on je rekao:

- Važno je stvarati šanse, jednom će i golovi poteći.

Burić se nada da će mu uprava, budući predsjednik, osigurati sredstva za kupnju pravog golgetera, jer ovo kako jalovo igra Hajduka, naročito na gostovanjima (7 utakmica proljeća, dva gola, jedan iz igre) zaista ne vodi ničemu. Zamislite, otkako se krenulo u proljetni dio prvenstva, znači tijekom tih trinaest kola šest nominalnih napadača ( Nikola Vlašić, Nicolas Velez, Franck Ohandza, Ivan Mastelić, Ivan Prskalo i Manuel Arteaga) nisu postigli niti jedan jedini gol.

Neminovno je da će igrački kadar doživjeti brojne promjene, Hajduk će napustiti najmanje desetak igrača: četvorka koja će realizirati transfer ( Kalinić, Sušić, Velazquez, Maloku), također će se riješiti prvotimaca koji taj status ne zaslužuju tipa Radčenka, Arteage, Veleza… I kako onda osigurati momčad koja će se boriti za vrh? Vrlo teško, bolje je kazati nikako.

I za kraj, dok su bivši predsjednici Ljubo Pavasović Visković (Nadzorni odbor) i Marin Brbić (uprava) najavljivali kako će splitski klub smoći sredstava za dovođenje igrača, to jest pojačanja, aktualni članovi nadzora svoje aktivnosti baziraju na ulaganja u infrastrukturu, u prvom redu jedno pomoćno igralište, u planovima im je i kamp.

Linker
17. svibanj 2024 08:05