Photo by Lars Baron/Getty Images / Getty Images
POVIJESNI DAN ZA WALES

NEIZVJESNOST PRED VELIKI OKRŠAJ Portugal i Wales na sto muka uoči polufinala EURA

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. srpanj 2016. 01:30

Pred Walesom je u srijedu navečer još jedna povijesna utakmica, s Portugalom će se, kao prvi debitanti koji su stigli do polufinala nakon Švedske 1992. godine, boriti za plasman u finale Europskog prvenstva.

Zbog žutih kartona susret u Lyonu propustit će stoper Ben Davies i veznjak Aaron Ramsey, no bez obzira na to, navijači vjeruju u još jedno čudo. Velški mediji ističu kako je za Balea i društvo ključno da nastave igrati moćno i efikasno kao i u dosadašnjim utakmicama.

- Ukoliko zadrže svoj hrabar pristup, sigurno imaju izglede za plasman u finale - sukus je razmišljanja kroničara velške reprezentacije.

Tko će biti novi prvak Europe u nogometu?

Wales

Portugal

Francuska

Njemačka

Portugalski kut: Pepe upitan, W. Carvalho ne igra

Portugalski izbornik Fernando Santos ne može računati na pouzdanog zadnjeg veznog Williama Carvalha, koji će polufinale s Walesom propustiti zbog žutih kartona.

Njega će vjerojatno zamijeniti Danilo, no bit će Santos na sto muka ako kojim slučajem ostane i bez standardnog stopera Pepea.

Realov branič propustio je trening u ponedjeljak, dok je u utorak radio odvojeno od momčadi te mu predstoji utrka s vremenom kako bi uoči utakmice uspješno prošao fitness test i stavio se na raspolaganje izborniku. Osim Pepea, zbog lakših ozljeda upitni su Guerreiro i Andre Gomes.

Linker
03. svibanj 2024 16:49