Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NE STOJI MU MAČ NAD GLAVOM

NEKA NOVA VREMENA NA MAKSIMIRU! PREDSJEDNIK DINAMA POSLAO PORUKU ZBOG KOJE BJELICA PUNO LAKŠE DIŠE Liga prvaka više nije cilj! Evo što se očekuje...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2018. 09:59

Prijašnjih godina mnogi Dinamovi treneri znali su se nalaziti pred europskim imperativima. Često se iz Maksimira puštala retorika “biti il’ ne biti”. Svaki poraz, svako ispadanje iz Europe u plavi dom sa sobom su donosili depresiju, uranjanje u bačvu s pelinom, a često su znali biti i “sprovod” za trenere.

Zapravo, Europa je na neki način uvijek bila Dinamova borba na život i smrt. Jer nastupi u europskim natjecanjima donosili su novac u blagajnu, bili su to praktički jedini prihodi koji su uz prodaju igrača klub držali na životu. Sezona bez Europe, poput one prošle kad se ispalo od Skënderbeua obično je značila život na aparatima.

Zagreb, 180618. 
Stadion Maksimir.
Prvi trening i pocetak priprema nogometasa Dinama za sezonu 2018 / 2019. 
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

U kakvoj je situaciji Nenad Bjelica? Koji su njegovi europski imperativi? Nećemo sad o kuloarskim maksimirskim pričama, ali one nam ipak govore da su se vremena promijenila. U plavom klubu su sad kad se radi o Europi, stavovi ipak ponešto ponizniji, skrušeniji. Jučer smo, prije današnjeg europskog početka sezone, porazgovarali s predsjednikom Mirkom Barišićem.

- Imperativi nisu za normalne ljude. Imperativ znači da nešto moraš napraviti po cijenu života. Dinamo nema imperativa, ali ima prioritete. Ili još bolje kazano, imamo svoje želje, da ne kažem zahtjeve. Ali, mi od trenera kao prvo očekujemo da stvori momčad, jer imamo mnogo novih igrača, mnogo mladih igrača. Da previše ne duljim, svi skupa ćemo ovoga puta imati strpljenja! Trener Nenad Bjelica ima punu podršku i nadam se da će to biti dobro - kazao je predsjednik Dinama.

Zagreb, 220417. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 29. kola MAXtv Prve lige, GNK Dinamo- HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Barisic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kazat će da je Liga prvaka želja, jer se po renomeu kluba kao što je Dinamo to može kazati, ali...

- Moram naglasiti da imamo 12 novih igrača, treba od njih stvoriti momčad, ali za to treba vremena. Nadam se da smo već jedan korak napravili kroz ove pripreme.

Dakle, kao što vidite, plasman u Ligu prvaka je samo želja, nikako cilj koji se mora ostvariti. No, kad se radi o onom “drugom” natjecanju, Barišić kaže:

- Bože moj, Europska liga bila bi nekako normalna stvar.

Eto, sad sve znate, Bjelica ima vremena, ne stoji mu mač nad glavom kad se radi o Ligi prvaka. Ali, u klubu očekuju da se ove sezone svakako igra Europska liga. Što je zapravo sasvim ostvariva želja, baš ono “nekako normalna stvar”

Linker
02. svibanj 2024 14:50