Action Images via Reuters/John Sibley
OČITO JE - ON JE NEDODIRLJIV

NEKAD JE BIO NAJSKUPLJI NOGOMETAŠ SVIJETA, DANAS JE IGRAČ MANJE U MOMČADI Mnogi se pitaju - zašto novi hit trener dalje forsira Njegovo Visočanstvo?

MANCHESTER UNITED Bivši trener još jednom ‘nagazio’ Paula Pogbu, koji je opet u kriznom razdoblju, novi trener ga i dalje podržava
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 05. travanj 2019. 01:22

Paul Pogba prespavao je ožujak, a ni u travnju se još nije probudio. Southampton, Arsenal, Watford u prvenstvu i Wolverhampton u FA kupu utakmice su koje je 26-godišnji francuski veznjak odigrao od početka do kraja u dresu Manchester Uniteda i u njima pružio svoja ispodprosječna izdanja. Niz je nastavio u još jednom porazu kod Wolvesa, koji je United ostavio na petom mjestu s utakmicom više, istim brojem bodova i s dva pogotka lošijom gol-razlikom od Tottenhama.

Još 15 bodova

- Trebalo nam je 15 bodova iz sedam utakmica, sada ih imamo 16 nakon odigranih šest. Nemamo prostora za nove poraze - poručio je menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 09:  Ole Gunnar Solskjaer, Interim Manager of Manchester United talks with Paul Pogba of Manchester United during the Premier League match between Fulham FC and Manchester United at Craven Cottage on February 9, 2019 in London, United Kingdom.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Getty Images

Krenulo je Norvežaninu sjajno, nanizao je osam uzastopnih pobjeda nakon što je preuzeo momčad u prosincu prošle godine, dobio deset od 11 utakmica, bez ijednog poraza. Išlo mu je dobro, između ostalog, i jer je Pogba briljirao. Odigrao je Pogba deset od tih 11 dvoboja i na njima zabio osam golova i pet puta asistirao. Sve se okrenulo 12. veljače kad je United kod kuće poražen sa 0:2 od PSG-a na Old Traffordu, a Pogba je isključen. Nakon toga Pogba je odigrao osam utakmica u kojima je zabio tek jedan gol uz dvije asistencije, s time da je pogodak i asist upisao protiv Chelseaja u FA kupu. Iako je bez Pogbe upisao fantastičnu 3:1 pobjedu u Parizu kod PSG-a, trijumf vrijedan četvrtfinala Lige prvaka, Solskjaer ne odustaje od Pogbe. U 15 premierligaških utakmica otkako je na klupi, Pogba mu je 14 odradio od početka do kraja, a tek ga je kod Fulhama izvadio iz igre u 74. minute kod rezultata 3:0 za United...

SEVILLE, SPAIN - FEBRUARY 21:  Jose Mourinho, Manager of Manchester United speaks to Paul Pogba during the UEFA Champions League Round of 16 First Leg match between Sevilla FC and Manchester United at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on February 21, 2018 in Seville, Spain.  (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Aitor Alcalde/Getty Images

- Radi naporno kao i bilo koji drugi igrač u momčadi. Nekad mu se to jednostavno ne vrati - stao je Solskjaer u obranu svog veznjaka nakon prekjučerašnjeg poraza na stadionu Molineux.

Igrač manje na terenu

Zašto Solskjaer forsira Pogbu iako je svima jasno da je u posljednje vrijeme on igrač manje na travnjaku? Odgovor je u ponedjeljak na trenerskom seminaru u Portugalu dao Jose Mourinho. Portugalac je 2016. doveo Pogbu na Old Trafford iz Juventusa za tada rekordnih 105 milijuna eura, a potom je njegov odnos s Francuzom lagano trulio sve do prosinca 2018. i Mourinhova odlaska iz Manchestera.

- Igrali smo protiv Burnleyja, kluba koji je 30 kilometara udaljen od Manchestera. Igrač me pitao može li se nakon utakmice vratiti odvojeno od momčadi, a ja sam mu rekao “shvatio bih da gostujemo u Londonu i da želiš ostati, ali ovo je blizu, to nema smisla”. Momak se uzrujao, ali tada smo dobili utakmicu i pitao me ponovno. Bio sam sretan i malo sam popustio, rekao “ukrcaj se na autobus i reci svom vozaču da te pričeka deset minuta dalje od stadiona, a nakon toga radi što hoćeš”. No taj momak u svlačionici i dalje nije bio sretan. Otišao sam na press konferenciju i kad sam došao do autobusa, pokraj njega je bio parkiran Rolls Royce s njegovim šoferom. Automobil je bio nov i Njegovo Visočanstvo željelo je s njime napustiti stadion. Kako se nositi s time? Reći mu da nikad ne smije ići s Rollsom? Reći mu da može ići kad sam sretan? Ili možeš riješiti stvar na drugačiji način i sam sebe poslati na odmor - zanimljiva je priča koju je okupljenima ispričao Mourinho.

Soccer Football - Premier League - Manchester United vs West Bromwich Albion - Old Trafford, Manchester, Britain - April 15, 2018   Manchester United manager Jose Mourinho as Paul Pogba is substituted       Action Images via Reuters/Jason Cairnduff    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters/Jason Cairnduff

Obostrana netrpeljivost

Njegovo Visočanstvo Pogba, kako ga sprda Portugalac, u Manchesteru je očito nedodirljiv, kad i sam Mourinho priča da je s njim morao raditi na poseban način, jer bi u protivnom riskirao otkaz. Netrpeljivost između Pogbe i Mourinha nije bila tajna, a Francuz je ipak na kraju ispao kao pobjednik. Bio je oduševljen nakon Mourinhova odlaska, proigrao je na travnjaku, ali sada je opet u krizi. Tempirana bomba otkucava u svlačionici Uniteda, svjestan je vjerojatno toga i Solskjaer. Pokušaj deaktiviranja eksploziva ključan je test za 46-godišnjaka iz Kristiansunda.

Linker
03. svibanj 2024 01:17