Cropix
HAJDUKOVCI ODLUČILI

NEMA BOJKOTA REPREZENTACIJE 'Ona pripada svima nama, svim građanima Hrvatske, svim Hrvatima!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. rujan 2015. 19:38

Ideja o navijačkom bojkotu reprezentacije širi se kao kuga, razmišljaju li u Hajduku o nečemu sličnom?

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju odgovorio je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

"Ne možemo povlačiti reprezentativce jer bismo po propisima bili kažnjeni, a i nama je želja da nam igrači budu reprezentativci", odmah je Brbić otklonio bilo kakvu mogućnost bojkota od strane Bijelih.

Nastavio je potom, u jednom dahu, s komentarom aktualnih zbivanja u hrvatskoj reprezentaciji. Nije krio razočaranje cjelokupnom situacijom.

"Slika govori više od tisuću riječi. I pticama je na grani jasno o čemu se radi. Ponovit ću ono što sam rekao, a to je da nitko ne smije ukrasti našu reprezentaciju. Sada su je neka gospoda prisvojila sebi. Mi moramo učiniti sve što možemo, naravno, u okviru institucija, da je vratimo navijačima. Ona pripada svima nama, svim građanima Hrvatske, svim Hrvatima. Mogu je oni privremeno oduzeti, ali ona nije ničija imovina. Vratit će se ona narodu".

Brbić, koji u srijedu nije bio s momčadi u Novoj Gradiški na kup-obvezi, morao je ostati u Splitu zbog poslovnih obveza, osvrnuo se i na generalni odnos Hajduka s matičnim savezom.

"HNS je potpuno izgubio busolu. Nisu svjesni što rade. Mi odavno ukazujemo na nepravilnosti, no na primjeru Lokomotive vidimo da oni ne pokazuju volju za rješavanjem problema. Evo, sada vidimo kako pomoćni trener mrtvo-hladno postane trener Lokomotive. Ne bi to bilo toliko čudno da se to ne događa već enti put. Svima je sve jasno".

No, to neće pokolebati Bile u njihovoj borbi, poručuje Brbić.

"Nećemo se predati. I dalje ćemo uporno prokazivati na nepravilnosti. A oni neka kažnjavaju, neka izvole", zaključio je prvi čovjek Hajduka.

Linker
20. svibanj 2024 02:15