Boris Kovacev / Hanza Media
NEĆE, PA NEĆE

NEMA KRAJA GOLGETERSKOJ KRIZI NAJSKUPLJEG DINAMOVOG NAPADAČA Čileanac je posljednji pogodak zabio prije 160 dana

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. rujan 2016. 23:19

Fernandes i Stojanović odigrali su dupli pas, Stojanović je ušao u šesnaesterac i proigrao prema drugoj stativi. Henriquez je pratio akciju, ispružio nogu i zatresao praznu mrežu. Bio je to prekid njegova posta nakon 12 kola, uz neizostavni ‘napokon’.

Bilo je to 3. travnja ove godine, izgledalo je kao da se Čileanac budi iz sna, da će do kraja zabiti još poneki pogodak. Međutim, ugasio se, kao što je ugašen bio i dotad. Otada do danas, eto, Henriquez nije zabio pogodak za Modre. Prošlo je više od pet mjeseci.

Stalno se pitamo što se događa s tim Čileancem, koji je u prvoj sezoni u Dinamu oduševio, zabijao redovito, zamalo bio i najbolji strijelac lige. Međutim, u toj drugoj sezoni nikako nije mogao doći u formi, optuživao je i on i ljudi u klub za to nastup na Copi, nije prošao pripreme, nije imao odmor. I zato je taj gol protiv Osijeka bio označen kao prekretnica, evo, Angelo hvata dah i iduće sezone opet će biti pravi. Ali, do danas više nije zabio.

- Nije lako špic igračima niti doći do lopte niti zabijati kad momčad ima krila koja su vrlo efikasna. I koja teže završnici. Kod nas Soudani, Fernandes i Pjaca puno zabijaju, kad dobiju loptu razmišljaju kako završiti akciju, a ne kako će dodati. Takvi su igrači. I u takvoj igri pitanje je koliko centarfori mogu uopće doći do izražaja - rekao nam je prije odlaska iz Dinama Igor Cvitanović, dotadašnji pomoćnik Zorana Mamića.

Ima logike, ali nije samo to, očito. Jer, Zlatko Kranjčar, čim je stigao, odmah je detektirao problem.

- Pa, gledao sam ga one prve sezone bio je odličan, nije on zaboravio igrati nogomet. Moram ga probuditi, mora se razigrati. Treba biti strpljiv, vjerujem da će se on vratiti u formu - govorio je Cico početkom sezone, kad se stalno suočavao s pitanjima o njegovom postu i nezadovoljstvu napadačima. Htio je, nije tajna, Cico tada i da klub pokuša u prijelaznom roku dovesti nekog napadača, što baš nije naišlo na razumijevanje. Hodžić i Henriquez, ne slučajno, na tržištu imaju dosta visoku vrijednost, dolazak nekog napadača ne bi ništa jamčio, a opet, pa mora taj dečko proigrati, zar ne?

Ali, zasad ne. Iako se ne može reći da nije dobio priliku. Od tog gola Osijeku do danas upisao je 924 minute bez gola, a prošlo je čak 160 dana. Na kraju prošle sezone, nakon tog pogotka Osijeku, odigrao je još osam utakmica, u šest bio u startnih 11, čak u pet je zamijenjen. U dvije već na poluvremenu. A znamo kako je trenerima teško mijenjati prvu špicu tako rano, golgetera uvijek čekaš dokle možeš.

Možda mu leže

I Cico ga je jednom zamijenio na odmoru, ali u zadnje tri utakmice igrao je svih 90 minuta. Inter, Split, Istra. Opet ništa.

- Ove sam se godine dobro odmorio, prošao sam pripreme, vjerujem da je ispred mene dobra sezona, da ću opet zabijati kao one prve godine. Nadam se - i više - kazao nam je i Angelo Henriquez na pripremama u Sloveniji. Otad uglavnom šuti, ne samo izvan terena.

Nije bio ni dio reprezentacije za Copu Americu ovog ljeta, bio je na širem popisu, novi izbornik Pizzi nije ga uvrstio na konačnu listu. A još je i bivši izbornik Čilea, Jorge Sampaoli, koji je cijenio Henriqueza i zvao ga redovito u reprezentaciju, kad ga jednom nije pozvao, na novinarsko pitanje zašto ga je izostavio, rekao:

- Znate, on igra u hrvatskoj ligi, koja nije dovoljno kompetitivna. A još kad ne zabija, ne mogu ga zvati!

Ne znamo je li ga to možda sputalo, je li deprimiran zbog reprezentacije, što mu smeta? Nije tip koji se prepušta ‘dražima Zagreba’, nije previše sklon ozljedama, ne djeluje kao netko tko nogomet shvaća olako, priča se i da je sretno zaljubljen, u ‘našu curu’, kao i sunarodnjak Fernandes. Doista je teško detektirati što mu smeta, enigma, sve veća enigma. Ali, u subotu je Osijek, možda je to prilika, prekretnica. Tri je gola dosad zabio Osječanima, možda mu leže.

Linker
04. svibanj 2024 11:45