Clive Mason/Getty Images) / Getty Images
DAVORIN OLIVARI IZ FRANCUSKE

NEMA VIŠE ODBROJAVANJA, POČINJE SPEKTAKL Francuska se ne boji i željna je nogometa!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. lipanj 2016. 10:16

Nema više odbrojavanja, danas starta Euro! Na St. Denisu sudaraju se Francuska i Rumunjska. L’Equipe je preko cijele naslovnice objavio fotografiju Tricolora i samo jednu riječ - favoriti! Ne protiv Rumunjske, već kompletnog prvenstva.

Nije to zaključak kolega, taj su naslov izvukli nakon ankete, kojom otvaraju svjetski poznati sportski list. U anketi su sudjelovali: Alain Giresse, Gheorghe Popescu, Erjon Bogdani, Stephane Chapuisat, Chris Waddle, Aleksej Smertin, Ian Rush, Lubomir Moravčik, Rudi Völler, Andrej Ševčenko, Zbigniew Boniek, Gerry Armstrong, Fernando Morientes, Vladimir Šmicer, Recber Rustu i - Zlatko Vujović!

Dakle, uglavnom su svi Francusku vidjeli kao favorita Eura. Osim domaćina, kao favorite ta velika nogometna imena vide još samo Njemačku i Španjolsku! Nikoga više... Osim što je Ševčenko spomenuo kao moguća iznenađenja Englesku ili Belgiju.

Čeka se nedjelja

Štrajk raznih francuskih službi, o kojem se također dosta pisalo posljednjih dana, također nije bio vidljiv. U srijedu je, doduše, bilo problema s odvozom smeća i kašnjenjem vlakova, ali jučer je sve opet bilo u normali.

Predsjednika HNS-a Davora Šukera nismo vidjeli, on je smješten u hotelu, koji je zakupila UEFA. Danas ga čeka gala večera s ostalim dužnosnicima. U subotu u Pariz stižu članovi Izvršnog odbora HNS-a, svi će skupa na zajedničku večeru.

Stigli su i prvi hrvatski navijači. Društvo od desetak mladića i djevojaka u hrvatskim dresovima šetalo je oko Eiffelova tornja, stigli su iz Beča. Turaka je bilo nešto više, ili se barem tako činilo.

Bilo kako bilo, prvenstvo može početi. Za nas ipak starta u nedjelju...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
13. svibanj 2024 12:43