Getty Images
VEDRAN FILIPOVIĆ IZ UDINA

NEMOGUĆA MISIJA U MALOJ HRVATSKOJ KOLONIJI Veliki talent i neprežaljeni 'odlazak' Hajduka ne smije čak niti na Instagram!

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 09. svibanj 2018. 17:50

Inter je laganim trokorakom u prvom poluvremenu promarširao travnjakom Friulija dok je drugih 45 minuta bilo klasično odrađivanje posla, posebice nakon isključenja Fofane. Ispada, zapravo, da je gostujućim nogometašima lakše bilo protiv protivnika na Dacia Areni, kako se službeno zove nedavno obnovljeni stadion Udinesea, nego u mix zoni.

Perišić bez sreće

Press služba Nerazzurra ponudila je kamerama i diktafonima trojicu igrača: lijevog beka Dalberta, strijelca prvog pogotka Ranocchiju i Španjolca Borju Valera koji je postigao posljednji pogodak. Svaka njima čast, ali... te uniformirane izjave vrlo se lako “skinu” s apeninskih portala kao što su Tuttomercato ili Football Italia, vrlo ažurni mediji kada su u pitanju “žive riječi”. U današnje vrijeme to je jednostavno tako.

Ivan Perišić nije imao sreće na Friuliju, dvaput u 20 minuta su mu domaći igrači čistili s crte, kasnije je baš njega nagazio Fofana, pa je Mazzoleni konzultirao VAR te isključio domaćeg veznjaka. Vidjeli smo na poluvremenu da je gledatelja s centralne tribine nagradio dresom...

Hrvatski je ofenzivac nakon susreta bio u društvu obitelji i prijatelja iz Splita, rado se slikao s gostujućim navijačima, potpisivao dresove i autograme u društvu zaigranog sina Leonarda dok Marcela Brozovića nismo vidjeli na putu od službenih prostorija do Interova autobusa. Do izjava je bilo nemoguće doći, kao i do onih Samira Handanoviča, vrhunskog čuvara mreže koji za domaće medije nije dao izjavu pet godina. Eventualno tu i tamo za Gazzettu, kaže nam slovenski kolega Simon Maljevac, vjerni pratitelj hrvatske nogometne lige i hrvatskog sporta općenito.

Što se tiče svlačionice Udinesea, u njoj je, po svemu sudeći, bilo burno. Ne samo nakon ovog uvjerljivog domaćeg poraza (0:4). Jer, nakon remija u prošlom kolu protiv Beneventa (3:3), igračima je bilo zabranjeno davati službene izjave, to je mogao samo trener na press konferenciji. Rečeno im je tada da se radi o jednokratnom izoliranom slučaju, međutim... Ista priča ponovila se jučer. Da je nešto čudno, shvatili smo kada su domaći u širokom luku zaobilazili prostor gdje se nalaze novinari.

BENEVENTO, ITALY - APRIL 29: Coach of Udinese Calcio Igor Tudor looks on during the serie A match between Benevento Calcio and Udinese Calcio at Stadio Ciro Vigorito on April 29, 2018 in Benevento, Italy.  (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)
Francesco Pecoraro/Getty Images

Klupski silenzio

Premda, zahvaljujući vrhunskom poznavanju hrvatskog jezika kojeg, eto, učimo dugi niz godina, uspjeli smo nakratko porazgovarati s Andrijom Balićem. Susretljivo se ispričao što s čitateljima Sportskih novosti ne može podijeliti dojmove o Igoru Tudoru kao novom treneru Udinesea, o borbi za opstanak u preostala dva kola, o svlačionici, o budućnosti... No, kazao je da je klupska služba za odnose s javnošću izdala takvu naredbu da igrači ne smiju govoriti za medije.

Štoviše, ne smiju čak ni na Instagramu te ostalim socijalnim mrežama objaviti novi “post” što ima veze s Udineseom, njihovom igrom te nogometom na Friuliju općenito. Nije to, kaže, zbog najnovijeg poraza od Intera već iz razloga što su se negativnom serijom (12 poraza u 13 utakmica) praktički iz lagodne situacije doveli u - problematičnu.

Stipu Pericu koji je ušao u nastavku, kao i Brozovića, nismo uspjeli zamijetiti nakon susreta. Ipak, znate kako je, mnoge se dobre priče “rode” nakon službenog dijela, zato smo odlučili pričekati još malo. No, klupska riječ bila je “zakon” i za 33-godišnjeg Emla Halfredssona, islandskog veznjaka koji je 2016. iz Verone prešao u Udinese.

Upitali smo ga može li reći par rečenica o nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje će Hrvatska odmjeriti snage s njegovim Islandom. Da je Udinese pobijedio s 4:0, sasvim bi sigurno cijela priča bila drukčija. Ovako, i neraspoloženi Halfredsson se nakon s klupe odgledane utakmice pozvao na klupski “silenzio stampa”.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
25. travanj 2024 05:36