Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
REAKCIJA NAKON LOKOMOTIVE

NENAD BJELICA DONIO DEFINITIVNU ODLUKU O OLMU Dinamov trener objasnio zašto skupocjeni Španjolac neće igrati ni sljedeću utakmicu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. siječanj 2020. 20:24

Nakon pripremne utakmice u Rovinju između Dinama i Lokomotive (1:1) oglasio se trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica.

- Igrala su 22 igrača nakon jednog dosta intenzivnog tjedna. Bio je to zapravo najteži tjedan u dosadašnjem dijelu priprema. Zadovoljan sam i trkačkim i taktičko-tehničkim dijelom. Nismo još u optimalnom stanju, ali imali smo dobrog protivnika koji nas je tjerao da se napregnemo do kraja, da naš ofenzivni presing probamo maksimalno odraditi.

U subotu u 15 sati Dinamo igra drugu pripremnu utakmicu protiv Slovackog.

- Također će jedna postava igrati 60 minuta, a druga 30. Igrat će neki igrači koji su igrali drugo poluvrijeme protiv Lokomotive, te oni koji uopće nisu igrali će startati protiv Slovackog. Želimo svima dati minutažu, rasporediti je, jer fokus nije na utakmicama, već na treninzima. Kroz ove utakmice samo usavršavamo ove neke automatizme koje radimo na treninzima.

Dani Olmo neće igrati niti danas protiv Slovackog...

- Neće Dani igrati. Svi znamo da se razgovara o njegovu transferu. Kad će to biti, ne znamo, ali sa strane kluba i moje trenerske strane, ne želimo ništa riskirati oko njega. Dani je vrlo raspoložen, dobro trenira i dobro radi. Ipak, za njega bi bilo rizično da igra ove pripremne utakmice - zaključio je Bjelica.

Trener Lokomotive Goran Tomić također je bio zadovoljan onime što je pokazala njegova momčad.

- Zadovoljan sam. Nakon jučerašnje utakmice utakmice s mongolskim klubom, svakako nam je dobro došla ova utakmica s mnogo jačim podražajem. Težimo tome da budemo bolji. Na pravom smo putu. doveli smo neka pojačanja u zadnjoj liniji, tu ćemo sigurno biti čvršći, očekivanja u velika - kazao je Tomić.

Kako će kompenzirati Tolića i Karačića koji bi trebao u Dinamo?

- Svakako je određeni udarac kad ostanete bez igrača koji su bili u standardnoj postavi. Kad se radi o Toliću tu se ne može utjecati, a za Karačića ćemo vidjeti, još nije sve dogovoreno. Ali većina igrača je ostala. Kad će biti spreman Lešković? Još se ne zna...

Linker
04. svibanj 2024 00:46