Goran Sebelic / CROPIX
ROTACIJE NA MAKSIMIRU

NENAD BJELICA OBJASNIO ZAŠTO JE ČAK ČETIRI SVOJA VAŽNA IGRAČA PREBACIO U DRUGU MOMČAD DINAMA: 'Ovo je ispalo idealno rješenje za sve'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. travanj 2019. 21:41

Iznenadio je, dakle, Nenad Bjelica time što je četiri igrača dao na raspolaganje Igoru Jovićeviću (Nikola Moro, Komnen Andrić, Sadegh Moharrami, Lovro Majer). Odmah treba reći, nema tu nikakve kazne niti dvojbi.

- Ma, ne, nemam taj običaj. Jednostavno, neki od njih su i sami tražili da igraju, pa sam onda stavio sve, bolje da igraju utakmice nego da sami treniraju. K tome Igor Jovićević nije imao na raspolaganju dosta igrača, niti neke juniore, pa je ovo ispalo idealno rješenje za sve. Znate da imamo širok roster, da nema dovoljno utakmica za sve i ovo je bila prilika da oni koji nisu igrali u Puli igraju za Dinamo II - objasnio je Nenad Bjelica.

Split, 030419.
Stadion Poljud, 
Nogometna utakmica HT Prva HNL , 27.kolo, derbi HNK Hajduk - GNK Dinamo.
Na fotografiji:trener Dinama nenad Bjelica
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

No, taj je njegov potez otvorio neka pitanju na temu trebaju li prvoligaši imati svoje druge momčadi u Drugoj HNL i treba li im se dopustiti da kad žele prebacuju igrače iz prve momčadi u drugu? Primjerice, da je Dinamo II pobijedio Varaždin, ne sumnjamo da bi u Varaždinu rogoborili zašto su Bjelica i Dinamo baš protiv njih poslali igrače iz prve momčadi, jer time utječu na izgled ljestvice. A Varaždin se bori za Prvu HNL.

- Ha, što bi se pričalo da smo pobijedili? Vidite, da smo izgubili u Puli pričalo bi se da sam izgubio od prijatelja Cvite. A mi smo pobijedili, uvjerljivo, odigrali kvalitetnu utakmicu. Pa i Branko Karačić mi je prijatelj. Iskreno, nisam ni znao s kim igra druga momčad, gledamo samo što je najbolje za nas, kako da sve igrače držimo u formi. Ništa mi ne kreiramo, niti bi Istra ostala ili ispala zbog Dinama niti će Varaždin ili netko drugi u Prvu ligu zbog Dinama. Naravno, moguće je da će i dalje neki igrali igrati za Dinamo II, ovisi o dogovoru s Igorom Jovićevićem i našim zajedničkim željama i dogovorima, sad je bila takva situacija i mi smo je iskoristili - kazao je Bjelica.

Linker
23. travanj 2024 15:23