Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

NENAD BJELICA OTKRIO KAKO SE NOSIO S POVICIMA KOHORTE S TRIBINA Najavio i utakmicu sudbine sa Spartakom: 'Bit će još puno takvih povijesnih utakmica!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2018. 21:24

U 13. kolu HNL-a Dinamo je gostovao kod Osijeka na Gradskome vrtu. Utakmica je završila pobjedom Modrih 2:0, a strijelci su bili Gavranović u 64. minuti i Olmo u sudačkoj nadoknadi.

Susret je bilo iznimno teško igrati zbog guste magle koja se spustila na Gradski vrt, a u drugome su dijelu navijači zapalili baklje što je dodatno otežalo ionako vrlo nepovoljnu situaciju zbog vrlo male vidljivosti.

Treneru Dinama Nenadu Bjelici ovo je bio specifičan susret jer se vratio u svoj rodni grad kao glavni čovjek rivalskoga kluba, a dio je navijača s neprimjerenim povicima dočekao stratega Modrih:

"Mislim da smo vidjeli dva različita poluvremena. Jedno u kojem je Osijek bio puno agresivniji, imao više šansi nego mi, i drugo poluvrijeme u kojem smo se mi stabilizirali, spustili loptu na zemlju i pokušali više kombinirati. Iz takve je igre došao prvi gol, a onda zapravo i drugi. U jednoj izjednačenoj utakmici mi smo zabili dva gola, ali jednako tako ih je mogao zabiti i Osijek. Čestitao bih igračima, bila nam je ovo jedna jako teška utakmica uoči važne utakmice protiv Spartaka. Osvojiti tri boda na teškom terenu protiv jednog teškog protivnika je za svaku pohvalu. Nismo se dobro osjećali na terenu, u prvom dijelu nismo uspjeli ostvariti ono što smo naumili, ali nije nam to prvi put. Imali smo već takvih utakmica gdje nam nije krenulo kako smo zamislili i morat ćemo poraditi na tome.", prokomentirao je igru Dinama, a zatim je nastavio u emocionalnome tonu:

"Velike su mi bile emocije kad sam došao danas u svoj grad, čudan je bio osjećaj, ovdje sam odrastao i ovdje sam planirao svoju karijeru. Znam sve ove pjesme što su ih pjevali navijači i zato mi je bilo neobično. Ali jako sam zadovoljan svime što sam postigao, sada sam trener Dinama, no ovo je moj grad i ovo je moj klub. Ja cijenim Kohortu i svakog navijača koji je došao na stadion, imam puno prijatelja u Kohorti koji se ne slažu s tim povicima koje su mi neki dobacivali i mislim da sam sve već rekao što se toga tiče.", nije dizao tenzije Nenad Bjelica. I za kraj, poručio je na koji način vidi predstojeću utakmicu protiv Spartaka kojom bi Dinamo mogao osigurati dugoočekivano proljeće u Europi.

"Na dobrom smo putu, imamo utakmicu kod kuće pred punim tribinama. Mnogi govore o povijesnoj utakmici, a ja sam uvjeren da ćemo mi imati još puno povijesnih utakmica ove sezone! Uvjeren sam u pobjedu i kažem vam da ćemo imati još takvih povijesnih utakmica u ostaku sezone.", zaključio je Bjelica.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 08:52