Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
'BILO MI JE TEŠKO'

NEOBIČAN PUT NOVE HRVATSKE NOGOMETNE ZVIJEZDE Dinamo ga otpisao zajedno s današnjim napadačem Juventusa, ali nikada se nije predao

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. lipanj 2017. 15:19

Neobičan je put imao Filip Krovinović do velebnog Luza. Nogomet je počeo igrati u Lokomotivi, a onda se preselio u Dinamo. Rođen je 1995., generacija je Marka Pjace s kojim je i dobar prijatelj, a zanimljivo, upravo su on i Pjaca u Maksimiru bili otpisani u kadetskoj dobi.

Pjaca je, poznato je, otišao u ZET, a Krovinović u Zagreb, gdje je stasao u prvotimca, ponajboljeg igrača i mladog reprezentativca. Odigrao je za Pjesnike 46 utakmica u HNL-u i Kupu, igrao i u Drugoj ligi, a onda u jesen 2015. na samom kraju prijelaznog roka otišao je u Rio Ave za 800 tisuća eura. Htio ga je u više navrata Hajduk, pričalo se i o Dinamu, no on je odabrao Portugal. Odigrao je prve sezone tek 11 utakmica za novi klub, od toga devet prvenstvenih.

- Bilo mi je teško. Bio sam sasvim sam u stanu, u novoj državi, nisam znao jezik. Baš mi je se nije bilo jednostavno snaći na početku - rekao nam je Krovinović.

Niti protekla sezona nije krenula ‘ludo’, bio je između klupe i terena. A onda je u siječnju ove godine uhvatio kontinuitet, postao najbolji igrač Rio Avea ove sezone. Zabio je ukupno pet pogodaka, privukao interes portugalskih velikana. Benfica je bila brža i odlučnija od Sportinga i - eto ga na Luzu!

Linker
18. svibanj 2024 09:23