Sportske Novosti
NIJE POŠTENO

NEOBIČAN SLUČAJ SLAVNE GENERACIJE DINAMA Zaboravljeni dinamovac kojega se nitko baš nikada ne sjeti progovorio za SN: 'Malo sam tužan...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. siječanj 2017. 18:48

Neobičan razgovor vodio se jučer između dvojice bivših Dinamovih igrača.

Dakle, prije nekog vremena Nikola Dobranić nazvao je u Maksimirsku 128, ali i u SN poslao papire koji, kaže, dokumentiraju da je i on dio generacije iz 1967., ali ga se nigdje ne spominje. Javio mu se legendarni vratar Zlatko Škorić, koji se Dobranića, naravno, dobro sjeća, te uz pomoć Dinamova povjesničara Miroslava Tomaševića objasnio Dobraniću zašto je tako ispalo. Bio je to, pričaju, jedan vrlo zanimljiv razgovor, u kojemu su otvorene i neke druge teme, pretresane brojne uspomene, a dogovoreno je da će se opet sastajati, surađivati, ispravljati neke greške, ako one postoje.

Sportske Novosti

Što se ovog, konkretnog slučaja tiče, stvar je ovakva.

- Malo sam tužan, jer bio sam dio te priče. S dečkima sam bio na pripremama za prvu utakmicu u Zagrebu, ali tada nije bilo lako ući u momčad. Mogli su se za vrijeme utakmice mijenjati samo golmani, a tu su bili sve sami majstori, ja tek mladi, majstorski kandidat. No, bio sam na službenom primanju, dobio novčanu nagradu od Grada kao dio te momčadi - priča Dobranić, kojemu su iz kluba objasnili koji su, zapravo, kriteriji kad se spominje trofejna generacija iz 1967.

Dakle, bitno je tko je upisao nastupe za tu momčad, širili su počasti pa su uključili i one koji su igrali u finalu KVG-a 1963. A Dobranić, koji je u ljeto 1967. bio osamnaestogodišnjak, službeni je nastup upisao tek u proljeće 1968. I tako je nastala zanimljiva polemika.

- Nisam igrao, istina, ne kažem da me se mora spominjati kao nekog zaslužnika, ali malo me pogodilo što me nema ni na popisu među 24-25 igrača. Zvali su me iz kluba, objasnili kriterije, lijepo smo razgovarali, u redu, ali opet mi je nekako žao - reći će Dobranić.

Sportske Novosti

Lijepo je svakom biti dijelom te generacije, to nije sporno, kao što nije dvojbeno da su kriteriji koje je Dinamo postavio pri izradi kalendara i, općenito, priči o toj zlatnoj generaciji prilično precizni i jasni. Jednostavno, bilo je tamo puno odličnih igrača, Dobranić nije imao sreću ući u igru i upisati se među sudionike, ostao je izvan zapisnika. Ali, svakako je dobro i da se o tome priča, polemizira, uostalom, to je prilika i da Dobranić, svejedno, dođe bliže klubu, pomogne nekim savjetom ili idejom. Toga ionako nikad dosta.

Linker
17. svibanj 2024 08:49