Getty Images
TRENER GA BAŠ NE VOLI

NEOBJAŠNJIVO! NAJVEĆA NADA HRVATSKOG NOGOMETA POSTALA 'ZABORAVLJENI ČOVJEK' Trebao je biti mlada zvijezda, a otpisan je bez milosti i objašnjenja

Nikola Vlašić ima loš status u Evertonu pod menadžerom Allardyceom, već pet utakmica nije ni među kandidatima za nastup
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. ožujak 2018. 21:34

S obzirom da se radi o igraču koji je tek u listopadu 2017. proslavio 20. rođendan i igra svoju premijernu sezonu u jednoj od najtežih europskih liga, učinak od 16 odrađenih utakmica od mogućih 35 otkako je stigao na Goodison Park i nije tako mršav. No , situacija Nikole Vlašića u Evertonu daleko je od idealne.

Od 30. studenoga, kad je menadžer Toffeesa postao Sam Allardyce, mladi Splićanin odradio je samo četiri utakmice u plavom dresu. Jednu u dvoboju s Apollonom na Cipru u Europskoj ligi, 90 minuta protiv Manchester Uniteda, poluvrijeme protiv West Broma i pola sata protiv Newcastlea. I to bi bilo to.

Još je veći problem što Vlašić uopće ne postoji u mislima Big Sama. Jučer je Everton gostovao kod Burnleya i bila je to već peta uzastopna premierligaška utakmica u kojoj Vlašić nije bio među kandidatima za nastup. Početkom veljače Everton je objavio popis od 22 igrača na koje Allardyce računa u razdoblju do kraja sezone u Premier ligi.

Na popisu nema Vlašića, što i nije previše bitno, jer može ući među kandidate kao igrač mlađi od 23 godine. No, Vlašić se ne pojavljuje među kandidatima i pitanje je hoće li se do svibnja uopće i pojaviti. Zaboravljeni čovjek, tako ga nazivaju neki engleski mediji, koji ne zaboravljaju da je Vlašić svoje rijetke minute u Evertonu itekako dobro iskoristio i pokazao nedvojbeni potencijal. Ipak, očito je da u klubu iz Liverpoola stvari funkcioniraju na drukčiji način.

Vlašića je doveo Ronald Koeman, koji mu je i davao priliku, ali Allardyce ima drugačije viđenje. Nažalost po Vlašića, taj pogled 63-godišnjeg trenera ne seže dovoljno daleko da bi dohvatio i njega. Još prošle jeseni Vlašić je definitivno bio vrlo ozbiljan kandidat za mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no zima mu je donijela ozbiljan korak unatrag.

Swansea je uzeo važne bodove protiv West Hama (4:1) i pobjegao iz opasne zone. Tottenham je, pak, rutinirano svladao Huddersfield sa 2:0. Spurse je u vodstvo doveo Son nakon asistencije Dele Allija u 27. minuti, a isti je igrač u 54. minuti razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika.

Linker
19. travanj 2024 16:42