Joachim Löw
 REUTERS/Christian Hartmann Livepic
NEJASAN TAKTIČKI POTEZ

NEOČEKIVANE KRITIKE ZA NIJEMCE IZ DOMOVINE Stručni stožer na udaru, a Löw se malo zaletio...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2016. 11:01

Nogometaši Njemačke su se u subotu navečer plasirali u polufinale Eura u Francuskoj pobjedivši Italiju 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je 120 minuta završilo 1:1, ali usprkos plasmanu među četiri najbolje momčadi nisu svi bili oduševljeni.

Jedan od onih koji je sipao kritike bio je Mehmet Scholl, bivši dugogodišnji igrač Bayerna i bivši njemački reprezentativac.

"2008. godine prilagodili smo se Španjolskoj i ispali smo. 2010. godine smo se opet prilagodili Španjolskoj i ispali smo, a 2012. godine prilagodili smo se Italiji i također smo ispali. Urs Siegenthaler (glavni skaut pri Njemačkom nogometnom savezu) mora raditi svoj posao", rekao je Scholl u svojoj analizi za ARD.

Scholl njemačkom izborniku Joachimu Löwu zamjera, kako kaže, nepotrebne taktičke promjene, odnosno postavljanje trojice igrača u obrambenu liniju.

"Mogli smo zaustaviti sva dodavanja s Boatengom, Hummelsom, Khedirom i Kroosom, a time ne biti lišeni naše snage u napadu. Trebalo nam je 30, 40 minuta dok smo skupili samopouzdanje i shvatili igru. Nakon toga je bilo ok, ali bez ofenzivnog vatrometa", objasnio je Scholl.

"Bila je to utakmica na visokoj taktičkoj razini, ali mi smo ipak bili superiorniji. Nije mi se činilo da će Talijani zabiti gol, ali ipak jesu iz za nas nesretnog jedanaesterca. U jedanaestercima je sreća otišla na našu stranu, ali imali smo više šansi nego oni".

O promjenama u taktičkom smislu Löw kaže: "Nakon SP-a je bilo jasno da moramo mijenjati ili će nas suparnici predobro upoznati. Ovaj smo sustav već isprobali protiv Italije u ožujku".

A onda se malo zaletio kao da podcjenjuje jednog od suparnika u posljednjem četvrtfinalnom susretu.

"Francuska će biti drugačiji suparnik, moram vidjeti kako će igrati tu utakmicu...ili naravno Island".

"Bila je to teška utakmica u svakom smislu. Bili smo u jednom trenutku i u vodstvu prije četvrtog penala, ali Njemačka je vrlo jak protivnik. Sama činjenica da smo bili izjednačeni s njima daje mali razlog za zadovoljstvo. Vjerovali smo u naše šanse, a na kraju je razočaranje bilo ogromno", izjavio je nakon utakmice talijanski izbornik Antonio Conte.

Osim same utakmice objasnio je Conte i zašto se odlučio napustiti kormilo reprezentacije i otići u Chelsea.

"Najiskrenije, nisam vidio nikoga na svojoj strani, čak ni novinare. Uvijek sam samostalno ratovao protiv svih ostalih. Uvijek sam radio za momčad a ne za sebe. Nikad nisam osjećao potporu od nikoga".

Linker
02. svibanj 2024 02:27