Cropix/Robert Belošević
PROKLETSTVO VELIKIH NATJECANJA

NESRETNI DRIBLING UNIŠTIO HRVATSKU Cico Kranjčar u velikom intervjuu za SN progovorio o Čačiću

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2016. 15:44

Novi trener Dinama i bivši izbornik Zlatko Kranjčar progovorio je velikom intervjuu za Sportske novosti od ponedjeljka o novom izazovu u karijeri, a prokomentirao je i nastup Hrvatske na EURU.

Kako je Cico doživio ispadanje s Eura?

- Doživio sam kao i svi. Šteta za ovu reprezentaciju što nisu uspjeli doći do velikog rezultata, kako su igrali, kakva je bila atmosfera to je stvarno šteta. Na nivou igre bili smo dobri i protiv Portugala, ali nismo bili dovoljno drski, nedostajao nam je taj završni šprih. Nismo imali i sreće, primili smo gol i ispali. Ali, možemo biti ponosni, napravili su nešto, vratili publiku i sinergiju, ono što je nedostajalo i treba i to valorizirati kao uspjeh. Ove izjave kako je to zadnja šansa generacije ne prihvaćam, ja to ne bih rekao tako, oni su u najboljim igračkim godinama. Pa i Srna, kako igra, kako živi, nije on još rekao zadnju riječ. Ali, dobro, ako on to vidi drugačije... Sigurno, teško je preboljeti, ali za nekoliko dana će biti bolje, uskoro kreću kvalifikacije i ovo što su postigli je samo dodatni motiv za dalje.

Što nakon EURA?

Kako će hrvatska nogometna reprezentacija izgledati u skoroj budućnosti?

Pa nije Modrić prestar, bit će još prilika

Bit ćemo još jači

Ovo je kraj jedne velike generacije

Je li Čačić pogriješio protiv Portugala?

- Svaki trener vidi drugačije, on je možda čekao baš taj trenutak da osvježi momčad. Logičnije je da je promijenio malo prije, ali sigurno s oprezom, ne da uvedeš dvojicu odmah da ti se ne dogodi nešto nepredviđeno. Treba balansirati. Jasno, da smo zabili gol rekli bi ‘eto ubacio je Pjacu u pravi tren kad su oni počeli padati da ih dokrajči’. Najbolji odgovor može dati on sam, što je vidio i što je htio, to je specifično. Tako se sve odigralo, taj nesretni dribling, Nani je htio pucati, a ispalo je da je dodao. Oni su zabili i to je to.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
18. svibanj 2024 13:36