Damir Krajac / CROPIX
TALIJANI OTKRIVAJU

NEŠTO SE OPET 'KUHA' NA MAKSIMIRU? Veliki obožavatelj modrog dragulja: Čovjek koji ga je htio dovesti u Španjolsku, sada ga želi preseliti u Italiju

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. ožujak 2018. 15:00

Dario Špikić ne konkurira za prvu momčad Dinama II, tako će, očito, biti dok ne potpiše novi ugovor s Modrima! Talentirani junior, pisali smo, naljeto bi mogao postati slobodan igrač i otići kamo ga volja. Za njega je jako zagrijan Hajduk, priča je, kažu neki, ozbiljna, Špikić bi naljeto uistinu mogao završiti na Poljudu. Štoviše, to je vrlo izvjesna opcija. Međutim, čuli smo također da će u Maksimiru ipak još jednom pokušati “svoga sina” vratiti na “pravi put”, odnosno zadržati ga u klubu. Pregovori se vode, traju, a epilog bi trebao biti poznat nakon Uskrsa.

Šemperov talent

Dinamo Špikića u budućnosti vidi kao mogućeg prvotimca, ali ne odmah; zasad za njega teško može biti mjesta u svlačionici Nikole Jurčevića. Vjerojatno bi daljnja suradnja uključivala Špikićev odlazak na posudbu u neko prvoligaško jato pa bi u Maksimiru u idućih godinu-dvije dana procijenili kako se Špikić razvija. Ali, kažemo, više bi se trebalo znati u idućih desetak dana. Dakako, nikome u Maksimiru ne bi bilo drago da Špikić ode ikamo kao slobodan igrač, a pogotovo ne u Hajduk. Pisalo se nekidan i o interesu Bayerna za Adriana Šempera.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Naravno, zvuči pomalo senzacionalno da mladi vratar, koji protiv Hajduka nije djelovao sigurno, završi na Allianz Areni, ali Nijemci - a i ne samo oni - tu priču gledaju malo drugačije; oni još uvijek u Šemperu vide talent koji treba istesati i koji bi u budućnosti mogao biti prava vrijednost. Jasno, da bi ga stigli istesati, moraju ga što prije dovesti, pa je baš zato dosta izgledno da Šemper naljeto napusti Maksimir. Bayern ili neki drugi klub, ima vremena, a u Dinamu vjeruju da bi na golmanu koji je trenutno na posudbi u Lokomotivi mogli zaraditi četiri-pet milijuna eura. To su njihova nadanja, njihove projekcije, a vidjet ćemo što je donijeti ljetno tržište.

Zagreb, 130318. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica polufinala Kupa Hrvatske izmedju Lokomotive i Hajduka.
Na fotografiji: Adrian Semper za vrijeme izvodjenja jedanaesteraca.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

A sve se više govorio i o novom interesu Rome za Antu Ćoriću. Još je zimus ta informacija bila aktualna, znamo da je Monchi, sportski direktor Rome, za Ćorića bio zainteresiran još u Sevilli, a bez obzira na to što Ante ove sezone u Dinamu nije u prvom planu, nije nemoguće da naljeto ostvari dobar transfer.

Mig s travnjaka

Dinamu još nije stigla nikakva konkretna ponuda, Roma se nije javila Modrima, ali iz talijanskih izvora stižu glasine da tu “ima nešto”. Uostalom, možda Ćorić kod Nikole Jurčevića dobije više prilika nego što ih dobivao u zadnje vrijeme, a hoće li Jurčević uspjeti “rehabilitirati” mladog talenta u ostatku sezone, ostaje vidjeti. Ćorić je sad s U-21 reprezentacijom pa Jurčević još nije imao previše vremena za testiranje njegovih mogućnosti, no bit će prilike. Roma nešto muti, možda Rimljani čekaju neki Ćorićev mig s travnjaka pa da krenu u posao?

Linker
02. svibanj 2024 12:59