Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
ENGLEZI UGRABILI PRILIKU

NESUĐENI VATRENI OSTVARIO TRANSFER ŽIVOTA! CHELSEA ISKERŠIRAO 64 MILIJUNA EURA Jedna od najvećih nada svjetskog nogometa seli u London

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. siječanj 2019. 12:09

Christian Pulisic postao je novi nogometaš Chelseaja. Amerikanac s hrvatskom putovnicom nedavno je odbio novi ugovor s bundesligašem, a Englezi su odmah ugrabili priliku i u transferu vrijednom 64 milijuna eura doveli mladu nadu na Stamford Bridge.

Pulisic će se nakon potpisa ugovora vratiti u Borussiju gdje će odraditi sezonu do kraja, a zatim se po njenom završetku vratiti u London. Chelsea je u igri za njegov potpis pobijedio velike rivale Liverpool, Arsenal i Manchester United, te minhenski Bayern.

Inače, u tri i pol sezone, koliko je član prve momčadi Borussije, 20-godišnjak je odigrao 81 bundesligašku utakmicu, zabio je 10 pogodaka uz 16 asistencija, no ove sezone startao je tek u pet utakmica u svim natjecanjima, ispred njega je otkriće sezone Jadon Sancho, koji igra nevjerojatnu sezonu.

+
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

- Velika je stvar potpisati ugovor za tako ugledan klub kao što je Chelsea. Radujem se novom izazovu, no prije toga moram završiti posao s Borussijom - kazao je mladi Amerikanac.

Pulisic je odigrao i 26 utakmica u europskim kupovima za crno-žute, uz dva gola i četiri asistencije. Kako uz američku ima i hrvatsku putovnicu, u Europskoj uniji nije stranac, pa je to bila olakotna okolnost pri transferu.

- Christian je oduvijek želio igrati u engleskom prvenstvu i sada će se njegov san ostvariti - kazao je Borussijin sportski direktor Michael Zorc.

Linker
02. svibanj 2024 09:03