Jurčević
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PRVI PUT NA SUPROTNIM STRANAMA

NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA NA TERENIMA HNL-A! KUM SE NAMJERIO NA SVOJE KUMČE 'Tek je stigao, mogao bih mu malo zapapriti, bit ću posebno motiviran'

OBITELJSKA UTAKMICA Sutrašnji sraz Intera i Dinama donosi i kumovsku crtu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. ožujak 2018. 22:31

U sutrašnjem ogledu Intera i Dinama svjedočit ćemo i jednom nesvakidašnjem detalju, namjerit će se kum na svoje kumče. Naime, Dinamov trener Nikola Jurčević krizmani je kum Petra Mamića (22), lijevog beka momčadi iz Zaprešića...

- Naše su obitelji veliki prijatelji od kada znam za sebe, a kako je kum Nikola bio igrač, a onda i trener, logično je da smo najviše vremena provodili razgovarajući o nogometu. Mogu reći da je jako objektivan u svojim komentarima, bilo je i puno konstruktivnih kritika, a uvijek je pazio da me kao igrača čvrsto drži na zemlji, jer je kroz svoju karijeru puno puta iskusio posljedice “hodanja po nebu” - iskreno će Petar Mamić.

Zagreb, 130318.
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije novog trenera GNK Dinamo Nikole Jurcevica.
Na fotografiji: Nikola Jurcevic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Sutra će prvi put biti na suprotnim stranama.

- Kum je tek stigao u Dinamo pa ne bi bilo loše da mu malo zapaprim, ha-ha... Naravno da ću zbog njega biti posebno motiviran, a i Dinamo je klub u kojem sam odrastao.

Petar je bio kapetan valjda svih mlađih selekcija Dinama, a istovremeno i stalni reprezentativac u svojim godištima. Na njegovu žalost, prelazak iz juniorskog u seniorski nogomet donio je prve probleme, tako da se Petar nije uspio nametnuti u Dinamu, premda mu je podršku zasigurno davao i rođak Zdravko Mamić. Tražeći mjesto na terenu, Petar se neuspješno okušao u Lokomotivi, potom se otisnuo u talijansku Drugu ligu, ali ni epizoda u Frosinoneu nije dugo trajala.

Petar Mamić
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Petar Mamić

Međutim, pola godine boravka i života u Italiji očito mu je dobro koristilo, jer je izrazito napredovao po pitanju taktike, a posebno igre u obrani, što su mu u Dinamu nekako najviše gurali pod nos, jer Petrove napadačke mogućnosti, kao i tjelesni kapaciteti, nikada nisu bili sporni. U potrazi za stalnom minutažom mladi se Mamić ljetos odlučio Frosinone zamijeniti zaprešićkim Interom, što mu se brzo pokazalo kao odličan odabir.

Brzo se ustalio u udarnoj postavi, uz jako dobre igre koje su na koncu natjerale i izbornika U-21 reprezentacije Nenada Gračana da ga vrati u kadar. Danas je mladi Mamić značajno bolji igrač od onoga koji je prije godinu dana napustio Maksimir.

Naučio puno u Italiji

- Rekao bih da mi je tih nekoliko mjeseci u Italiji nogometno značilo kao tri godine u nekoj drugoj sredini. Žao mi je što nisam uspio dobiti minutažu, jer tamo mi je bilo super, ali nikako si nisam želio dopustiti još jednu sezonu bez kontinuiteta igranja. U Dinamu sam se već nagledao previše utakmica s klupe ili tribina.

Stoga će Petar Mamić sutra imati nekoliko motiva. Osim što će se boriti za svoju momčad, Petar će pokušati pokazati ljudima iz Dinama da su pogriješili ne ukazujući mu povjerenje na lijevom boku, a ujedno se može nametnuti svom kumu Jurčeviću kojeg na ljeto vjerojatno čeka veliki posao kada je lijevi bok u pitanju.

Naime, mladi Borna Sosa na meti je mnogih europskih klubova i lako bi se moglo dogoditi da ode, a iskusni Čeh Jan Lecjaks nikoga nije impresionirao onim što je pokazao u modrom dresu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
02. svibanj 2024 15:09