Getty Images
ŽELE GA ZADRŽATI, ALI...

NESVAKIDAŠNJI POTEZ! NEMA PUNO IGRAČA KOJI SU IMALI OVAKAV PRIVILEGIJ KAO DANI OLMO Ovo je cifra ispod koje na Maksimiru ne žele niti razgovarati

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2019. 12:44

Dakle, kad je već bio za stolom na predstavljanju novih potpisnika Šituma i Perića, Bjelica nije mogao mimoići pitanje kako napreduju pregovori s Livakovićem i Olmom oko potpisa novih ugovora.

- U razgovorima smo s njima dvojicom, a hoće li potpisati. ne ovisi samo o nama. Međutim, nije nemoguća misija da oni te ugovore potpišu i da ostanu s nama - kazao je Bjelica.

Danas su tu...

Vidjelo se koliko obojica znače Modrima, Olmo je u onih petnaestak minuta pokazao klasu, Livaković od početka sezone brani sjajno, svi su svjesni da s njima dvojicom šanse Modrih da ugledaju Ligu prvaka drastično rastu. Ali, isto tako, nitko nema niti može imati konačan odgovor na pitanje o njihovoj budućnosti. I laici i površni pratitelji znaju da je prijelazni rok često i nepredvidljiviji od samih utakmica, zaspiš u jednom dresu, probudiš se u nekom klubu za koji možda do jučer nisi ni čuo. Kao u pjesmi “danas sam tu, a sutra tko zna gdje”. Tako u Maksimiru gledaju i na svakodnevna pitanja oko Livakovića i Olma. Danas su tu...

Zagreb, 260519.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: Izet Hajrovic, Dani Olmo, slavlje gol.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

No, kad Bjelica kaže da nije nemoguća misija da oni i dulje ostanu u Dinamu, kad večer ranije najavi da bi Livaković mogao tu biti još nekoliko godina, sigurno ne blefira i ne nudi prazne fraze. Naime, po svemu što se nakon utakmice sa Saburtalom moglo čuti u Maksimiru i oko njega, u Dinamu uistinu vjeruju da će i Olmo i Livaković biti u momčadi u prvoj utakmici protiv Ferencvarosa. Uh, kakav bi to bio dobitak, gledatelji na tribinama, Livaković i Olmo, iznad očekivanja.

Razgovori s obojicom igrača oko potpisa novih ugovora uistinu su intenzivni, a načuli smo da Modri imaju i novog aduta u rukavu. Dakle, uza bogati ugovor koji su stavili na stol Daniju Olmu, moguće je i da će mu ponuditi fiksnu odštetnu klauzulu! Nema puno igrača koji su imali takav privilegij, no možda Olmo bude prvi koji će dobiti takvu mogućnost. Kolika će ona biti, ako se dogodi? Vjerojatno oko 30 milijuna eura, jer to je svota koja je neka donja granica kojom bi Modri bili zadovoljni. A odštetna klauzula ne ostavlja puno prostora kalkuliranja i mogućim zakulisnim igrama, ponudi toliko i nosiš!

Zagreb, 300719.
Maksimir.
Uzvratna utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka izmedju GNK Dinamo i FC Saburtalo.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Petković i Olmo

Sve je moguće

Svakim danom i svakim treningom sve je manje vjerojatno da će Livaković i Olmo otići, a nakon prolaska Saburtala i ždrijeba koji se otvara, Dinamo je sve čvršći u namjeri da ih zadrži. Što se Olma tiče, on bi u petak trebao biti starter protiv Gorice, eto dodatnog poziva publici da ga vidi na djelu. A onda u utorak protiv Ferencvarosa možda i opet u prvih 11? Kao što je rekao Bjelica, nije nemoguća misija. Nije lagao, što ne znači da jedan poziv i jedna ponuda ne mogu sve promijeniti.

Linker
25. travanj 2024 03:34