MUNICH, GERMANY - MARCH 16: Juan Cuadrado (C) of Juventus celebrates scoring his team's second goal past Manuel Neuer (R) of Bayern Muenchen during the UEFA Champions League round of 16, second Leg match between FC Bayern Muenchen and Juventus at the Allianz Arena on March 16, 2016 in Munich, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
 Alex Grimm/Getty / 2016 Getty Images
BUNDESLIGA

Neuer ostaje u Bayernu

Jedan od najboljih svjetskih vratara i njemački nogometni reprezentativac Manuel Neuer u srijedu je produžio ugovor s muenchenskim Bayernom te se obvezao na ostanak u dresu 'bavaraca' do ljeta 2021. godine.
Piše: HinaObjavljeno: 20. travanj 2016. 15:34

Neuer je imao potpisan ugovor do ljeta 2019. godine, ali je odlučio pridružiti se suigračima Jeromeu Boatengu, Thomasu Muelleru, Davidu Alabi i Javiju Martinezu koji su već prije njega produžili svoje ugovore do ljeta 2021. godine, a u kuloarima se spominjalo da će to isto učiniti i najbolji strijelac Bayerna Robert Lewandowski, ali to još nije službeno potvrđeno.

Njemački reprezentativni vratar stigao je u Bayern 2011. godine iz Schalkea i u dosadašnje četiri sezone osvojio tri naslova prvaka Njemačke, dva njemačka Kupa i Ligu prvaka s momčadi iz Muenchena, a svoju riznicu klupskih trofeja može obogatiti za još tri naslova. Bayern se u utorak probio u finale njemačkog Kupa, gdje čeka boljeg iz polufinalnog sraza berlinske Herthe i dortmundske Borussije, a u prvenstvenoj utrci četiri kola prije kraja ima sedam bodova prednosti u odnosu na momčad iz Dortmunda. Bayern se probio i u polufinale Lige prvaka, gdje ga čekaju dvije utakmice s madridskim Atleticom.

"U Bayernu se osjećam vrlo ugodno. U utrci smo za još pokojim trofejem i imamo dobru priliku ostvariti jako puno. To je naš kratkoročni, ali i dugoročni cilj, Veselim se budućnosti u Bayernu", izjavio je 30-godišnji vratar koji je bio jedan od najvažnijih igrača njemačke reprezentacije na putu do naslova svjetskog prvaka 2014. u Brazilu.

"On je najbolji vratar na svijetu i vrlo smo zadovoljni njegovim izvedbama. Manuel je vrlo pouzdan vratar i sretni smo što je odlučio ostati u Bayernu i potpisati novi ugovor", zadovoljno je zaključio Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge.

Linker
05. svibanj 2024 08:27