Hanza Media, sn ilustracija / Hanza Media, sn ilustracija
U MUP-U SVI SPREMNI

NEVIĐENA EUFORIJA U RIJECI! VIŠE OD TISUĆU NAVIJAČA 'ZADROM' DOLAZI U SPLITSKU LUKU 'Baci li itko bengalku kada Armade stigne, sve će planuti'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. ožujak 2017. 12:47

Djelatnici MUP-a u Rijeci u petak će kasno navečer kontrolirati ukrcavanje preko tisuću pripadnika Armade u trajekt “Zadar”. Nakon 12 sati plovidbe, u subotu oko podne, gostujući navijači pristat će u splitsku Sjevernu luku koja je područje slobodne carinske zone.

Iako će tamo stići pet sati prije početka utakmice Hajduka i Rijeke, neće se smjeti slobodno kretati tom trgovačkom lukom u kojoj se prekrcava i skladišti teret.

– Navijači moraju ostati na brodu do ukrcaja u autobuse, jer ne smiju šetati po luci gdje imamo dosta robe koja je zapaljiva. Ako netko baci bengalku, može nam izazvati veliku štetu i stvarno velike gubitke. Tražit ćemo da policija napravi kordon koji će navijače pri iskrcaju s trajekta usmjeriti do autobusa, te da ne voze kroz luku do glavnog izlaza, već kroz sporedni izlaz, koji je blizu veza, onaj prema Brodomerkuru na Solinskoj ulici. Vez broj pet je izabran i jer ima rampu za iskrcaj automobila, ako ih bude. Znači nisu u pitanju samo pješaci – kazao je Dragan Žanetić, direktor koncesionarske tvrtke koja, napomenimo, u većinskom vlasništvu Rusa Dmitrija Železnjaka koji je bio sponzor Hajduka.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE!

Linker
02. svibanj 2024 08:07