David Ramos/Getty Images / Getty Images
NEKOĆ JUNAK, DANAS PROMAŠAJ

NEVJEROJATAN USPON I PAD BARCELONINE ZVIJEZDE Katalonski velikan ga je platio 34 milijuna eura, a danas mu je karijera potpuno uništena

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2020. 19:18

Arda Turan bio je talentirani reprezentativac Turske koja je impresionirala na Euru 2008. godine i dogurala do polufinala. Kasnije, 2011. godine, realizirao je transfer u Atletico Madrid, a na ljeto 2015. godine u Barcelonu za 34 milijuna eura odštete. Danas je njegova karijera potpuno narušena nakon incidenta s pucnjavom u bolnici nakon kojeg je zamalo izbjegao zatvorsku kaznu.

Činilo se da je nekadašnja zvijezda Galatasaraya nakon četiri godine u Atleticu transferom u Barcelonu lansirana u samu orbitu, ali pokazalo se upravo suprotno i neki ga smatraju jednom od najlošijih kupovina u modernom nogometu.

Sada već bivšem igraču Barcelone prijetilo je čak 12 godina zatvora nakon što je pretukao poznatog turskog pjevača Berkaya Sahina, seksualno maltretirao njegovu ženu, te im prijetio pištoljem.

Teretilo ga se zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, seksualnog napada, te neovlaštenog posjedovanja oružja, ali mu je na kraju sud u Istanbulu odmjerio uvjetnu zatvorsku kaznu od dvije godine i 8 mjeseci, a period kušnje trajat će sljedećih pet godina.

U trenutku kada se dogodio incident s pucnjavom Turan je igrao na posudbi u Istanbul Basaksehiru koji ga je prvotno kaznio oduzimanjem sedmomjesečne plaće, a potom i potpunim otkazivanjem suradnje.

Prema izvještajima iz španjolskih medija natrag ga u svoje redove neće uzeti niti Barcelona, pa ostaje za vidjeti koji će biti sljedeči potez ovog 32-godišnjeg veznjaka koji je stigao u redove katalonskog diva u trenucima dok su bili aktualni europski prvaci.

Ukupno gledano, Turan je tijekom karijere u dresu Galatasaraya upisao 197 utakmica i postigao 45 golova, za Atletico je u 178 utakmica zabio 22 gola, za Barcelonu u 55 utakmica 15 golova, za Istanbul Basaksehir 2 gola u 42 utakmice, dok je za tursku reprezentaciju u 100 utakmica postigao ukupno 17 golova.

Je li Turanova karijera nakon posljednjeg incidenta gotova ili će naći snage za novi povratak?

Linker
28. travanj 2024 07:52