Screenshot: NK Varteks
NIJE IZABRAO SLUČAJNO

NEVJEROJATNA PRIČA IKONE HNL-A KOJA ĆE U 45. GODINI ISPISATI POVIJEST! Veldin Karić za SN objasnio potez koji je zadivio nogometnu Hrvatsku!

VELDIN KARIĆ U 45. godini života poznati napadač postao je novim članom Varteksa: Mogu još dosta pružiti kao igrač, ali i pomoći mladima
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 04. kolovoz 2018. 11:06

Nakon što im je zbog samo jednog boda izmaknuo ostanak među trećeligašima Istoka, u NK Varteks odlučili su igrati jednu od glavnih rola u 4. HNL Čakovec-Varaždin. Iako su neki najavljivali odlaske, trener Želimir Orehovec ima razloga za zadovoljstvo. Naime, u pripreme se uključio Veldin Karić, prava igračka legenda koji i u 45. godini nastavlja s igračkom karijerom.

- Točno, sve sam dogovorio s Varteksom. Ja sam s profesionalnim nogometom zaključio prije desetak godina, ali nisam prestao s igranjem. Još se osjećam jako dobro, drago mi je da ću sudjelovati u planiranom usponu kluba. Već sam na prvom treningu stekao uvid da Varteks ima puno nadarenih i mladih igrača, vjerujem da ću im svojim iskustvom pomoći - istaknuo je Veldin Karić.

Jakov Prkić

Veldin Karić najdublji je trag ostavio u tadašnjem prvoligašu Varteksu, čiji je dres nosio od 1997. do 2004. godine. Potom je prešao u zagrebački Dinamo, pa zaprešićki Inter. Sve je počelo za ratnih godina kada je igrao za Željezničar i Vojvodinu, pa u inozemstvu za Torino i Lugano, da bi dolaskom u Varaždin krenuo njegov veliki uspon.

Uz dva kraća prekida Karićeva karijera traje eto i 27. godinu. Poslije drugog dolaska u Marsoniju (2007.) ponovn je osjetio zov rodnih Donjih Koliba u blizini Bosanskog Broda, gdje je uz Edina i Zemira Mujčina te Admira Mašića i započelo njegovo druženje s loptom.

- Mislim da još uvijek mogu dosta pružiti kao nogometaš, ali isto tako, Varteks nisam odabrao slučajno, jer svi se pri kraju volimo vratiti tamo gdje nam je bilo najljepše.

Trener Orehovec pun je optimizma nakon dolaska iskusnog napadača:

- S njim smo dobili iskustvo, ali prije svega vjerujem još uvijek u njegove realizatorske sposobnosti. Uz to, neki igrači koji su bili na provjerama opet su kod nas, a planiramo još barem dva ozbiljna pojačanja. Uvjeren sam da ćemo biti barem 30-40 posto bolji nego do sada, a to bi trebali biti dovoljno za borbu za sam vrh četvrte lige.

Veldin Karić tri je puta zaigrao i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske i logično smo željeli saznati njegovu ocjenu sjajnog uspjeha Vatrenih u Rusiji.

- Drugo mjesto je veliki uspjeh, nema niti najmanje sjenke, a za mene to nije nikakvo čudo, jer doista imamo sjajne igrače, koji su i sami svjesni svoje kvalitete. Trebalo je samo malo sreće i da se sve posloži, prava šteta što nismo otišli do samog kraja. Ne smijemo zaboraviti da smo prije finala imali čak tri utakmice s produžecima, pa su Francuzi ipak imali određenu prednost, koja je možda i presudila - kaže nezaboravna devetka sa stadiona Varteksa, iza kojeg 134 nastupa i 53 pogotka u dresu prvoligaša s Drave.

Linker
24. travanj 2024 11:39