New Jerseyu osma uzastopna pobjeda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2009. 10:46

NHL je u četvrtak ponudio pet dvoboja. Hokejaši New Jerseya ostvarili su osmu pobjedu za redom. Na svom ledu su pobijedili Pittsburgh 4-3 u produžetku. Junak pobjede Devilsa bio je Jamie Langenbrunner koji je 31 sekundu prije kraja utakmice izjednačio rezultat na 3-3, a potom je u produžetku poentirao još jednom za pobjedu domaćina. New Jersey je imao 43 udarca na gol, Pittsburgh samo 16.

Columbus je kao domaćin svladao Ottawu sa 1-0. Pogodak je u drugoj trećini postigao Jakub Voracek. Kanadski vratar Blue Jacketsa, 20-godišnji Steve Mason, obranio je 18 udaraca gostiju. Ovo mu je bila sedma utakmica u sezoni u kojoj nije primio niti jedan gol. Mason je 5. studenog prošle godine debitirao za Columbus u NHL ligi, a priliku je dobio zahvaljujući ozljedi Pascala Leclairea. Columbus je jedina aktivna momčad u NHL ligi koja nikada nije igrala u doigravanju. Osnovani su 2000. godine, a upravo zahvaljujući odličnim obranama Masona, ove sezone bi mogli debitirati u play-offu.

Philadephia je slavila u gostima kod Tampe Bay sa 6-1. Po dva pogotka za Flyerse postigli su Jeff Carter i Mike Richards. Carter je sada sa 32 pogotka vodeći strijelac NHL lige. Uspješni domaćini bili su kandski sastavi Calgary i Edmonton. Calgary je sa 3-1 svladao Nashville, a Edmonton je istim rezultatom pobijedio Minnesotu.

NHL, petak:

New Jersey – Pittsburgh 4-3 (produžetak), Columbus – Ottawa 1-0, Tampa Bay – Philadelphia 1-6, Calgary – Nashville 3-1, Edmonton – Minnesota 3-1

Linker
11. svibanj 2024 18:13