Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
ČEKAJU GA TJEDNI STREPNJE

NEYMAR PROŽIVLJAVA NAJTEŽE DANE U KARIJERI, NASTUP NA SVJETSKOM PRVENSTVU I DALJE JE UPITAN 'Bio je uplašen zbog Mundijala, čak i naporan'

NEYMAR Hoće li biti spreman za Svjetsko prvenstvo? Neymar je u 83 nastupa za reprezentaciju zabio 53 gola
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 22. ožujak 2018. 14:49

Liječnik brazilske reprezentacije Rodrigo Lasmar kazao je kako on i liječnička služba PSG-a jako dobro surađuju kada je u pitanju oporavak Neymara i da sve rade što je u njihovoj mogućnosti da bi se Brazilac na travnjake vratio što prije. Neymar je u Brazilu podvrgnut operaciji metatarzalne kosti koju je ozlijedio u dvoboju protiv Marseillea.

- Od prvog trenutka smo se s liječnicima PSG-a složili oko dijagnoze i to nam je dosta olakšalo stvari - rekao je Lasmar.

- Neymarov povratak na travnjake? Ne smijemo žuriti s rehabilitacijom jer bismo onda mogli poruzročiti kontraefekt. Nakon operacije mora proći barem šest tjedana bez naprezanja i onda ćemo vidjeti kakvo je stanje. No, za sada brige nema, Neymar je u dobrom stanju i idemo korak po korak. Kada je saznao za ozljedu bio je uplašen zbog Mundijala, ali u drugu ruku i naporan, što je normalno. No, kasnije je pokazao mentalnu snagu i vjerujem da će biti spreman za ono što ga uskoro čeka- završio je Lasmar.

Također, brazilska reprezentacija završni dio priprema za SP odradit će u trening kampu Tottenhama u Londonu. Brazilski nogometni savez (CBF) i Tottenham su dogovorili suradnju po kojoj Selecao ima pravo koristiti sadržaje trening centra , koji se nalazi u četvrti Enfield na sjeveru Londona, i koji se smatra jednim od najboljih nogometnih centara u Europi.

Vrhunski uvjeti

Selecao će tako na raspolaganju imati dva nogometna terena, bazen, dvoranu, teretanu te nedavno izgrađeni hotel unutar centra.

“U trening kamp ulazimo 28. svibnja i u njemu ćemo imati zaista vrhunske sadržaje,” potvrdili su iz Brazilskog nogometnog saveza.

Brazil otvara SP 17. lipnja utakmicom protiv Švicarske, a u skupini E igrat će i protiv reprezentacija Kostarike te Srbije. Do početka SP-a Brazil će imati četiri prijateljske utakmice. U petak će u Moskvi igrati protiv Rusije, a četiri dana kasnije u Berlinu protiv Njemačke. Zatim će 3. lipnja na Anfield Roadu odmjeriti snage protiv Hrvatske, a posljednju provjeru imat će 10. lipnja u Beču protiv Austrije.

Linker
19. svibanj 2024 03:44