FOTO: Dražen Antolić
ONI SU ISTINSKE ZVIJEZDE

NEZAPAMĆENO! VATRENE ĆE GLEDATI 150.000 LJUDI, HRVATI STIŽU SA SVIH STRANA KONTINENTA Jedan od najimpresivnijih stadiona svijeta bit će rasprodan!

INTERES Ogroman broj gledatelja najavljen za dvoboje s Peruom i Meksikom, u Miamiju 50-ak, u Dallasu 90 tisuća ljudi!
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. ožujak 2018. 09:19

Organizatori najavljuju pedesetak tisuća gledatelja na stadionu Hard Rock u Miamiju na utakmici Hrvatska - Peru. Hrvati dolazi iz cijele Amerike, od Los Angelesa, preko New Yorka do sjevernih krajeva, pa i kanadskih gradova poput Toronta, no podosta ih stiže i iz Hrvatske.

Prema informacijama koje imamo, u Ameriku dolaze i neki aktivisti koji, najblaže rečeno, ne podupiru vodstvo HNS-a. Ipak, u našem Savezu kažu da ne očekuju nikakve izgrede.

Već u četvrtak navečer u Miami će se sliti mnogo Hrvata, a tek u petak...

FOTO: Dražen Antolić

Peru je zemljopisno daleko bliže, oni su prvi put na Svjetskom prvenstvu nakon 36 godina, još od doba Teofila Cubillasa. Već u srijedu znatno se veći broj njihovih novinara pojavio u kampu Hrvatske, snimali su trening prvih 15 minuta te izjave igrača. Za njih je to vrlo atraktivan susret, mnogi će se Peruanci naći na tribinama.

FOTO: Dražen Antolić

Međutim, pravi spektakl bit će zapravo tek u Arlingtonu, na ultramodernom stadionu Dallas Cowboysa, tamo Hrvatska igra s Meksikom četiri dana kasnije, a najave govore da će biti rasprodan, da će se na tribinama naći 90 tisuća ljudi!

Ne čudi, Meksikanci su ludi za nogometom i reprezentacijom, a u Americi ih ima jako mnogo. Uostalom, i u Brazilu 2014. na Svjetskom prvenstvu imali smo dojam da je većina navijača Meksika bila iz Amerike, a ne domovine.

Linker
01. svibanj 2024 21:35