Damir Krajac / CROPIX
SVE ZBOG MOĆNOG ELFA?

NIJEMCI OTKRIVAJU: SPREMA SE VELIKA PROMJENA KOJA ĆE UTJECATI I NA HRVATSKU REPREZENTACIJU! Odluka UEFA-e pada već ovog utorka u Ljubljani?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2019. 18:58

U utorak će u Ljubljani zasjedati Izvršni odbor UEFA-e. Na svojoj redovnoj sjednici će, kako javljaju njemački mediji, baš zbog te reprezentacije koja je ispala u Ligu B biti promijenjen sustav Lige nacija. Tako bi se umjesto dvanaest, u Ligi A sljedeće sezone trebalo naći 16 reprezentacija.

To bi, ako se obistini, trebalo obradovati i Hrvatsku, s obzirom da su i Vatreni, baš kao i Nijemci, Poljaci i Islanđani bili posljednji u svojim podskupinama Lige A u premijernom izdanju tog natjecanja.

Prva sezona Lige nacija ponudila je niz nepoznanica, a na neke od njih se još uvijek traže odgovori. Tako se i dalje ne zna sastav playoff-runde kvalifikacija za EURO 2020. godine koji će se igrati u ožujku sljedeće godine. U njega će se plasirati momčadi kroz poredak u Ligi nacija. Jasno, samo one koje ne ostvare izravan plasman kroz redovne kvalifikacije.

Na sjednici Izvršnog odbora trebalo bi postati poznato i kako će Liga nacija u drugoj sezoni utjecati na europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, s obzirom na to da se još uvijek ne zna prohodnost, odnosno sinkroniziranost Lige nacija i "redovnih" kvalifikacija za nadolazeći Mundijal.

Hrvatska bi dakle, ako je suditi po napisima njemačkih medija, mogla ostati u Ligi A, a u nju bi se svakako priključile momčadi koje su pravo na igranje u Ligi A ostvarile temeljem osvajanja jedne od podskupina prošlosezonske Lige B. To su reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Švedske i Danske.

Linker
26. travanj 2024 23:26