Carlos Rodrigues/Getty Images
POSLJEDNJI DAN

Nikad siromašniji prijelazni rok: Najveći transfer napravio Francuz i srušio rekord engleskog prvoligaša

Prolaze posljednji sati zimskog prijelaznog roka, koji već dugo nije bio skromniji i siromašniji velikim transferima. Prijelazni rok završio je u četiri od pet 'liga petice', i jedino njemački klubovi još danas mogu dovoditi nove igrače.
Piše: HinaObjavljeno: 02. veljača 2016. 11:24

Dovoljno je reći da je najzvučnije ime ovog zimskog prijelaznog roka Gianneli Imbula. Engleski prvoligaš Stoke City je ovaj prijelazni rok završio rekordnim transferom nakon što je u ponedjeljak iz Porta doveo francuskog veznjaka Imbulu za 18,3 milijuna funti.

Imbula ( 23) je sa Stokeom, devetoplasiranom momčadi engleskog prvenstva, potpisao ugovor na pet i pol godina, objavio je engleski prvoligaš na svojim službenim stranicama.

Ovaj rekordni transfer je nadmašio i iznos od 12 milijuna funti koliko je Stoke platio za švicarskog napadača Xherdana Shaqirija koji je u kolovozu došao iz Intera.

Imbula ima iskustvo igranja u Ligi prvaka s Olympique Marseilleom u koji je došao 2013. iz gradskog rivala Guingampa. U Porto je prešao prošle godine za 20 milijuna eura.

Stoke danas igra protiv petoplasiranog Manchester Uniteda.

Everton doveo senegalskog napadača Niassea

Engleski prvoligaš Everton potpisao je ugovor na četiri i pol godine s 25-godišnjim senegalskim napadačem Oumarom Niasseom vrijedan 13,5 milijuna funti.

Niasse je u Premier League došao iz moskovskog Lokomotiva na veliko zadovoljstvo trenera Roberta Martineza.

"On ima osobnost i ovo je dobar trenutak za njegovu karijeru. Imao je dosta uspjeha u Rusiji i donosi nam drugačiju kvalitetu od one koje imamo u momčadi", kazao je Martinez.

Niasse je 2015. bio proglašen najboljim nogometašem ruske prve lige, a u Lokomotiv, za koji je u 42 utakmice zabio 19 golova, je došao 2014. iz turskog Akhisara Belediyespora.

Neće moći igrati protiv Newcastle Uniteda u srijedu, ali bi mogao igrati utakmicu protiv Stoke Cityja u subotu.

Niasse je za senegalsku reprezentaciju odigrao četiri utakmice.

Debuchy iz Arsenala na posudbu u Bordeaux

Francuski nogometaš Mathieu Debuchy otišao je iz Arsenala na posudbu u francuskog prvoligaša Bordeaux do kraja sezone nadajući se da tamo dobiti minutažu koja bi mu osigurala mjesto u francuskoj reprezentaciji, objavio je londonski klub na svojim stranicama.

Tridesetogodišnji Debuchy je odigrao samo sedam utakmica za Gunnerse ove sezone i nije bio član francuske reprezentacije koja je u studenom igrala protiv Njemačke i Engleske. "Moram igrati. Izbornik Didier Deschamps me nije zvao na zadnje dvije utakmice i očito je da moram igrati više nego što igram sada. Moram odigrazi više utakmica ako hoću ići na Euro", izjavio je Debuchy u prosincu.

Francuska je domaćin Europskog nogometnog prvenstva koje se igra od 10. lipnja do 10. srpnja.

Marseille doveo Fletchera na posudbu iz Sunderlanda

Francuski nogometni prvoligaš Marseille angažirao je škotskog reprezentativnog napadača Stevena Fletchera (28) iz engleskog Sunderlanda na posudbu do kraja sezone.

Fletcher bi trebao predstavljati golgetersku pomoć Michyju Batshuayiju, jedinom igraču Marseillea koji ove sezone redovito trese suparničke mreže.

Nakon 23 kola u francuskom prvenstvu Marseille se nalazi na za njega slabom 10. mjestu.

Linker
20. svibanj 2024 03:55