Damir Krajac / CROPIX
BOŽIĆNI RAZGOVOR

NIKO KOVAČ 'Razlika između Dinama i Rijeke? Modri imaju kvalitetu, ali ne i navijače'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2014. 13:15

U razgovoru za službenu stranicu HNS-a , izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač rezimirao je godinu na izmaku te se osvrnuo na brojna zbivanja i otkrio planove za budućnost kada su u pitanju Vatreni.

Koje ste lekcije naučili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu?

- Osjetio sam u kratkom razdoblju što znači biti popularan, a što biti nepopularan. Mislim da smo ostali prizemljeni poslije Islanda, no znam da mi je kao treneru rezultat vrlo bitan. Isto tako, znam da je važan i stil koji forsiramo, a ne mogu se uvijek sve utakmice dobiti. Nekada se i izgubi, no važan je način na koji se to onda dogodi. Mislim da su svi jednakog razmišljanja - da smo na dobrom putu".

Kako objasniti razliku između Dinamovih nastupa kod kuće i u Europi, odnosno Rijekinih nastupa u Europi?

- Teško je to objasniti s obzirom da nisam svakodnevno s igračima. Rijeka ima jedan veliki plus, a to su navijači i prekrasan ambijent Kantride. Svaki igrač treba podršku, a to u ovom trenutku Rijeka ima, a Dinamo nažalost nema. Dinamo ima kvalitetu i uz pomoć punih tribina mogao bi pokazati mnogo više".

Što je obilježilo nogometnu 2014. godinu?

- Na Svjetskom prvenstvu Njemačka je zaslužila naslov, Real Madrid je ove godine napravio veliki iskorak u Ligi prvaka, a svi koji su osvojili svoja nacionalna prvenstva pokazali su da su najjači. Nogomet raste, sve je brži i zanimljiviji za gledatelje i nadamo se da će tako i nastaviti.

Cijeli razgovor s izbornikom pogledajte na službenoj stranici HNS-a.

Linker
19. svibanj 2024 06:07