Nikola Kalinić
 Gabriele Maltinti/Getty Images
ŽELI IGRATI PRAVI NOGOMET

NIKOLI KALINIĆU SU BACALI MILIJUNE POD NOGE, A ON JE SVE ODUŠEVIO SKROMNOŠĆU 'Ne vrijedim 50 milijuna eura. Nitko neće toliko platiti za mene'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. veljača 2017. 13:00

Dugo se pisalo o odlasku Nikole Kalinića u Kinu i basnoslovnom transferu u Tianjin vrijednom oko 40 milijuna eura. Nije se realizirao. Već ranije je Kalinić za Sportske novosti otkrio da je zbog sportskih motiva odbio basnoslovnu godišnje plaću od 12 milijuna eura u Kini, a sada je razloge objasnio i Talijanima.

"Ja zapravo nisam ni znao pravu visinu ponude, ali novac nije sve. Vratio sam se pravum nogometu prije godinu i pol nisam želio otići. Htio sam igrati protiv velikih momčadi i igrati važne utakmice", objasnio je Kalinić za Corriere Fiorentino.

Upitan je i je li imao osobnih kontakata s trenerom Tianjina Fabiom Cannavarom i jesu li iz Fiorentine vršili pritisak na njega da prihvati ponudu.

"Cannavaro me zvao u siječnju, ali ta je tema za mene završena. Trener Sousa mi je rekao da dobro razmislim što želim i što ću izabrati, a iz Fiorentine nije bilo lobija".

Njegova odštetna klauzula u ugovoru iznosi čak 50 milijuna eura.

"Nisam vrijedan tolikog novca i mislim da nitko neće toliko platiti za mene".

U moru slavnih igrača koji su otišli na drugi kraj svijeta vođeni novcem Kalinić je rijetka iznimka.


Nikola Kalinic Goal HD - Fiorentina 1-0... by videosansebastian

"Ne osuđujem igrače koji su otišli u Kinu, ali ja sam napravio ono što sam htio".

O ostalim Hrvatima u Serie A...

"Protiv Mandžukića je teško igrati, a on mi je u reprezentaciji prvo prijatelj, a tek onda rival. Često se čujem s njim i Perišićem".

Linker
19. svibanj 2024 12:12