ATP ŠANGAJ

NISHIKORI - MELZER Prošli tjedan je Austrijanac vodio 7:6 5:2 i onda izgubio

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 09. listopad 2013. 12:22

Iako je prošli tjedan bio na rubu predaje zbog problema s leđima, Nishikori se brzo oporavio. Pokazao je to u prvom kolu protiv Dimitrova koji je definitivno ispao iz forme. Bugarin je bio opasan na prvom servisu, ali radio je previše dvostrukih i neforsiranih grešaka. S druge strane, Nishikori je bio strpljiv i svoje poene je gradio, što je na kraju učinilo razliku.

Japanac je otvorio meč breakom i tu prednost je samo povećao do kraja seta. U drugom je Bugarin donekle popravio igru, no propustio je najveću priliku. U petom gemu je propustio četiri break-lopte i onda je izgubio servis za ostanak u meču. Jednostavna pobjeda protiv igrača za kojeg je, bar se tako čini po kretanju i stavu na terenu, sezona završila.

- Mislim da je Dimitrov igrao bolje u drugom setu, bolje je servirao. Razlika je bila u tome što sam ja odigrao bolje u ključnim poenima. Bilo je par situacija kad sam odlučio igrati agresivno, ne povlačiti se u defanzivu - kazao je Nishikori i dodao:

- Volim igrati u Japanu i Aziju. Uvijek se nadam posebno dobrom rezultatu na tim turnirima.

A napokon i Melzer može biti zadovoljan. Ove sezone je, kao i prošli tjedan, puno mečeva izgubio preokretom. Ovaj put je on napravio preokret i to protiv igrača koji trenutni igra tenis karijere, što pokazuje i njegov ulazak u Top 30.

Austrijanac je otvorio meč izgubljenim servisom i Dodigu je to bilo dovoljno da povede u setovima. Hrvatski tenisač je u tom setu mogao i uvjerljivije dobiti jer je imao break-lopte u još dva gema. Dodig je poveo s breakom i u drugom setu, samo ovaj put je ljevoruki Austrijanac odmah uzvratio breakom. U šestom gemu je došao do novog breaka i uskoro do izjednačenja u setovima. Odlučujuću dionicu je odradio odlično na servisu, tako da je break iz četvrtog gema bio sasvim dovoljan za pobjedu koja će mu podići samopouzdanje.

Sad ga čeka prilika za revanš, makar je trebalo biti obrnuto. Naime, prošli tjedan su Nishikori i Melzer igrali u Tokiju. Austrijanac je imao više od igre. Vodio je set i 5:2, te je bio na dva poena do pobjede. Na kraju je izgubio. Nije mu to bilo prvi put ove sezone.

Linker
17. svibanj 2024 04:47